U ubistvu Šijana korištena “oktavija” koje je ukradena u Sarajevu

1946

Automobil, za koji se vjeruje da je korišten u mafijaškoj likvidaciji Damira Ostojića Šijana (42) i teškom ranjavanju njegove supruge Sandre Jošić (40), ukradena je u Kantonu Sarajevu, potvrdio je danas direktor Policije RS Darko Ćulum.

– Na tom slučaju se intenzivno radi i pronašli smo vozilo za koje se sumnja da su koristili izvršioci, a u njemu se nalazila i izgorjela puška. Za vozilo je utvrđeno da je prije i po mjesec dana ukradeno u Sarajevu – rekao je Ćulum.

Nezvanično saznajemo da je riječ o karavanu “škoda oktavija” koja je 7. septembra pronađen u jednoj uvali u selu Piskavica kod Banjaluke, a koja je zajedno sa izgorjelom puškom upućena na vještačenje.

Na pitanje novinara Ćulum je rekao da se može smatrati da je ubistvo Šijana posljedica kriminalnih grupa u regionu, kakvim su ranije označena i većina drugih nerasvjetljenih ubistava u Republici Srpskoj kao što su ubistva Senada Kobilića, Siniše Miličevića Tigra, Nebojše Čubrilovića, Čede Đokića, Milana Vujičića, Jasmina Imširevića, Ruška Pajića i druga koja do danas nisu rasvijetljena.

– Sve su to mafijaška ubistva sa nekakvom pozadinom, koja su povezana sa djelovanjem i ponašanjem tih lica. U našem okruženju, odnosno Srbiji i Crnoj Gori od 2012. bilo je, ako se ne varam, 129 mafijaških ubistava od čega je samo osam rasvijetljeno – rekao je Ćulum.

On smatra da se dio tih zločina na određeni način prebacuje na teritoriju RS i BiH.

– Lica iz tih kriminalnih krugova dolaze ovdje da traže utočište. Imamo određenih informacija da se dio tih bezbjednosno interesantnih lica iz regiona nalazi na području RS i mi ih konstantno pratimo – rekao je Ćulum.

Iako je u Banjaluci u posljednje vrijeme zabilježen rast nasilnih krivičnih djela Ćulum je ocijenio da je stanje bezbjednosti zadovoljavajuće. Napomenuo je i da je od 161 ubistva, koliko je proteklih godina zabilježeno u RS, njih devet ostalo nerasvijetljeno.

O. Matavulj

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA