“Trezor”: Straživuk optužio Reljića da je plaćeni ubica, ovaj mu dobacio: “Mrtav si”!

2207
Siniša Straživuk
Siniša Straživuk

Siniša Straživuk, optuženi u predmetu “Trezor”, optužio je juče krunskog svjedoka republičkog tužilaštva Milana Reljića da je “plaćeni ubica”, te da je učestvovao u likvidacijama u Zagrebu i Banjaluci.

U predmetu “Trezor” sudi se sedmorici optuženih za više razbojništava u kojima je ukradeno oko dva miliona maraka. Osim Straživuka optuženi su još i Jovica Karać, Miloš Mrđan, Tomislav Knežević, Đorđe Ćulum, Aljoša Galić i Željko Pavlović. U svim razbojništvima učestvovao je i Milan Reljić, koji je zbog pljačke Komercijalne banke ranije osuđen na 11 godina zatvora, a potom je dobio imunitet za ostala djela kako bi otkucao ostale optužene.

Reljić je ponovo svjedočio na zahtjev odbrane, a kao i prvi put atmosfera u sudnici je bila napeta. Vrhunac je dostigla kada je Reljić prilikom izlaska iz sudnice navodno dobacio Straživuku: “Mrtav si…”

Straživuk to nije prijavio sudskom vijeću, ali je prenio advokatima koji su upitali tužioca Živanu Bajić da li je čula prijetnju, ali je ona rekla da nije.

Milan Reljić
Milan Reljić

Tokom direktnog ispitivanja Straživuk je pitao Reljića da li je bio kod njega na slavi 2010. godine. Kada je svjedok rekao da jeste, u društvu sa suprugom, Straživuk se nadovezao: “Da li je to godina, kada si ubio Ruška Pajića!?”. Reljić je rekao da nije, ali Straživuk nije ni čekao odgovor već se obratio sudskom vijeću: “Gospodin je plaćeni ubica! Učestvovao je u plaćenim ubistvima u Zagrebu i Banjoj Luci, zašta imamo materijalne dokaze…”.

Svjedok se na to samo nasmijao. Za razliku od prvog svjedočenja Reljić nije bio mnogo pričljiv i na pitanja branilaca o drugim krivičnim djelima odgovor je uglavnom bio da se “ne sjeća”. Ročište su obilježile i brojne rasprave između advokata, tužioca i sudskog vijeća.

Zanimljivo je bilo svjedočenje o njegovoj supruzi Roksani Reljić, koja je trenutno u Moskvi, a koja se do sada nije odazvala na pozive da svjedoči. Reljić je rekao da će ona uskoro doći na svadbu njihove kćerke, pa je sud zatražio da se tada obezbjedi njeno prisustvo na suđenju, jer se očekuje da bi mogla iznijeti mnoge bitne detalje za ovaj postupak.

Sedmorica optuženih terete se da su bili članovi zločinačkog udruženja koje je izvršilo pljačku 1 035 230 KM iz Komercijalne banke, pljačku radnika “Alpha securitya” od kojih su oteli 572 857 KM, pljačku transporta novca “Pošta Srpske” kada je zaštitarima “Centuriona” ukradeno 229 854 KM, te pljačku 33 468 KM iz Raiffeisen banke.

O. Matavulj

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA