Tom Morello, gitarista bendova Rage Against the Machine, Audioslave i Prophets of Rage, objavio je obradu hita “Dirty Deeds Done Dirt Cheap” benda AC/DC.

Ova prepravljena verzije poznate pjesme će se pojaviti na izdanju “Appleseed's 21st Anniversary: Roots And Branches”, predstojećoj kompilaciji u čast protestne muzičke etikete Appleseed Recordings. Bruce Springsteen, Donovan, Pete Seeger, Joan Baez, Jackson Browne, Bonnie Raitt i Tim Robbins takođe su učestvovali na ovoj kompilaciji, koja će imati 57 pjesama, a pojaviće se 19. oktobra.

Morello je prilagodio “Dirty Deeds Done Dirt Cheap” tako što je uključio reference na “lažne vijesti” i američku spoljnu politiku.

Povodom obrade se oglasio i Jim Musselman, osnivač i direktor kuće Appleseed, koji je za Rolling Stone rekao da je oduševljen time što u projektu učestvuje poznati gitarista.

– Tom je neko kome se duboko divim zbog njegove muzike i posvećenosti socijalnoj pravdi. “Dirty Deeds Done Dirt Cheap” je parodija originalne pjesme, koju je Tom napisao tako da odražava američku spoljnu politiku. Pogađa pravo u centar, govoreći o toliko stvari sa kojima se naša zemlja suočava – naveo je on.

Musselman se takođe osvrnuo i na samu kompilaciju, kao i ideju koja stoji iza njenog objavljivanja.

– Sa novim pjesmama na prvom CD-u “Roots and Branches” želio sam pokriti brojne velike probleme sa kojima se suočava ova država, kao što su kontrola oružja, nebrojene smrti zbog heroina, granice SAD-a, nasilje, okruženje, rasizam i još mnogo toga. Mi smo kao etiketa zauzeli stav po brojim pitanjima tokom 21 godine našeg postojanja. Ponosni smo što smo na pravoj strani problema sa našom muzikom i našim umjetnicima – naglasio je Musselman.

Morello će objaviti novi solo album “The Atlas Underground” 12. oktobra za izdavačku kuću Mom + Pop Music, a za ovo izdanje, koje će imati 12 pjesama, gitarista je regrutovao brojne gostujuće umjetnike, među kojima su GZA, Gary Clark Jr, K. Flay, Pretty Lights, Portugal. The Man, Whethan, Marcus Mumford, Tim McIlrath, Carl Restivo, Nico Stadi, Leikeli47 i Herobust.

Morellovu verziju poznate numere možete preslušati u nastavku.

Savo Drakulić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA