Stigla nam je muzika za film “Suspiria”, a iza nje stoji frontmen grupe Radiohead (VIDEO)

534
Foto: Amazon Studios

Thom Yorke, frontmen legendarnog benda Radiohead, najavljuje novi solo album, koji je ujedno i muzička podloga za novi film “Suspiria”, čiju režiju potpisuje Luca Guadagnino.

Album je naslovljen “Suspiria (Music for the Luca Guadagnino Film)” i biće objavljen 26. oktobra, a kao prvi singl odabrana je numera “Suspirium”.

Album “Suspiria (Music for the Luca Guadagnino Film)” čini 25 kompozicija koje predstavljaju miks instrumentalnih komada i pjesama nešto “tradicionalnije” strukture, kao što su “Unmade”, “Has Ended” i “Suspirium”, čija je osnovna muzička tema ujedno i glavna tema filma.

Muzički gledano, ovo izdanje predstavlja kombinaciju klavirskih balada, elektronske muzike u maniru njemačkog krautrocka, slojevitih vokalnih dionica i melodija koje spajaju motive užasa, čežnje i melanholije. Pored Thoma, svoj doprinos su dali i Sam Petts-Davis kao koproducent, Noah Yorke kao bubnjar, Pasha Mansurov kao flautista, kao i Londonski savremeni orkestar i hor.

Inače, film “Suspiria” je rimejk istoimenog kultnog horor ostvarenja iz 1977. godine, koje je originalno režirao Dario Argento. Radnja novog filma je, kako je to bio slučaj i sa originalom, smještena u Berlin 1977. godine. Film će, kao i album, svoju svjetsku premijeru doživjeti 26. oktobra, a muzika iz filma će biti dostupna na svim digitalnim streaming i download platformama, kao i na dvostrukom CD-u i dvostrukom roze vinilu.

Savo Drakulić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA