Stadion Partizana pred rekonstrukcijom

1005

Predsednik FK Partizan Milorad Vučelić najavio je da će velika rekonstrukcija stadiona u Humskoj biti završena do kraja sljedeće godine.

Sredinom godine najavljeno je da će mnogi fudbalski stadioni u Srbiji biti rekonstruisani, a među njima su i objekti na Topčiderskom brdu.

Zvezdan Terzić je u nedjeljama iza govorio o rekonstrukciji stadiona Crvene zvezde, a danas je i prvi čovek FK Partizan Milorad Vučelić progovorio o detaljnim planovima za “uljepšavanje” stadiona u Humskoj.

Plan je da stadion Partizana dobije krov, nove stolice, teren sa grijačima, reflektore… Radovi bi trebalo da počnu sljedećeg proljeća, a kompletna rekonstrukcija biće završena do kraja sljedeće godine.

– Iz državnog fonda trebalo bi da dobijemo investiciju veću od 10 miliona evra. Ovom odlukom Skupštine grada smo “zakoračili u svijet” (građevinskih) dozvola. U međuvremenu, izrađuje se uveliko plan. Čim sve to legalno prođe, u martu ćemo početi da radimo generalno spremanje stadiona – rekao je Milorad Vučelić.

Atletska staza neće biti uklonjena, ali će kapacitet biti smanjen.

– Taj projekat rekonstrukcije ćemo detaljno predstaviti. Napravio bi se “oklop” stadiona. Bio bi moderan, evropski… Možda bi se malo smanjio kapacitet stadiona, ali ne mnogo. Stadion će biti preporođen, izgledaće lijepo, a tokom sljedeće godine ćemo ga i završiti – dodao je predsjednik FK Partizan i ЈSD Partizan.

Stadion fudbalskog kluba Partizan izgrađen je 1949. godine, a trenutni kapacitet iznosi 29 775 mjesta.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA