SrpskaCafe poziva građane RS da pišu o nemogućnosti gledanja Lige nacija

4720

Zbog nevjerovatne zainteresovanosti čitalaca našeg portala za vijest “Ko nam je ukrao reprezentaciju Srbije?” pozivamo čitaoce da prokomentarišu situaciju u kojoj većina građana Republike Srpske neće moći gledati utakmice reprezentacije Srbije u Ligi nacija koja za popularne “Orlove” počinje u petak naveče.

Najinteresantnije mailove ćemo objaviti sutra na našem portalu, uz štićenje identiteta autora. Smatramo da je je ovo bitan problem koji očito dotiče ogroman broj građana Srpske stoga vas pozivamo da pišete na mail naše redakcije [email protected].

UEFA Liga nacija koja počinje 6. septembra je novo takmičenje koje će reprezentacijama omogućiti drugu šansu za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine, a nakon što se završe kvalifikacije koje će se igrati u standardnom formatu.

Liga nacija je zamjena za prijateljske utakmice, koja za cilj ima povećanje interesovanja svih reprezentacija prema prijateljskim utakmicama, a pored toga pruža i mogućnost da se najbolji iz svake od liga plasiraju na Evropsko prvenstvo, ukoliko to nisu učinili kroz baraž.

Sistem takmičenja je takav da su sve ekipe podijeljene na četiri lige: Liga A, Liga B, Liga C i Liga D, a pobjednik svake lige osigurat će plasman na Evropsko prvenstvo, ukoliko to nije uradio kroz baraž.

Reprezentacija Srbije se nalazi u Ligi C u četvrtoj grupi zajedno sa reprezentacijama Rumunije, Crne Gore i Litvanije. Svoju prvu utakmicu izabranici Mladena Krstajića igraju u petak od 20.45 u Viljnusu protiv Litvanije, dok će drugu utakmicu igrati u ponedjeljak na stadionu Partizana protiv Rumunije.

Pobjednik lige je ona reprezentacija koja u svojoj grupi završi kao prvoplasirana, nakon čega je očekuje razigravanje s ostalim pobjednicima grupa iz svoje lige, a konačni pobjednik osigurat će put na Evropsko prvenstvo.

Prvoplasirane ekipe iz svojih grupa osigurat će promociju u višu Ligu, dok će one najlošije ispasti u nižu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA