Spremite plesne cipele, počinje 11. Weekend Media Festival!

340

Jedinstvenim koncertom muzičke dive Zdenke Kovačiček i pjevača Marka Tolje, uz pratnju Jazz orkestra HRT-a pod dirigovanjem Mirona Hausera, danas će u prostorima stare tvornice ducana u Rovinju početi 11. Weekend Media Festival.

Trodnevno izdanje najvećeg festivala komunikacijske industrije u regiji okupiće više od 5 000 učesnika, uključujući više od 550 novinara i 350 studenata. Oni će u šest dvorana učestvovati na preko 50 predavanja, panela, prezentacija i radionica koje će održati više od 150 uticajnih govornika iz cijelog svijeta.

Konferencijski dio Weekenda počinje večeras kada će se, između ostalih, održati panel “Will Netflix Eat The Free TV World?” na kojem će učesnici raspravljati kako izgleda televizija budućnosti te što ona znači za potrošače. S druge strane će u jednosatnom predstavljanju, dobitnik 36 Emmya te producent i reditelj Pete Radovich, podijeliti s nama tehnike pripovijedanja, ali i filozofije, koje su osnova njegove uspješne američke televizijske karijere.

Zanimljiva predavanja i paneli savršeni za pronalazak novih inspiracija očekuju nas i u subotu.

Potpredsjednik marketinga Coca-Cole za Zapadnu Evropu te stariji potpredsjednik za marketing za EMEA regiju, Walter Susini, na predavanju “Dobar posao je dobar za posao” otkriće zašto je etika postala nova društvena valuta, a održivost naš društveni kapital.

Zašto smo tako loši u predviđanju budućnosti, na svojoj prezentaciji reći će nam direktor Oracluma Vuk Vuković te istaći kako uspijevaju da predvide preferencije glasača i potrošača. Tim iz Oracluma jedini je u svojoj anketi predvidio pobjedu Donalda Trumpa na američkim predsjedničkim izborima.

Popodnevni dio subotnjeg programa rezervisan je za panel “Izgubljeni u prevodu” na kojem ćemo saznati kako stranci vide Hrvatsku, šta ih je oduševilo, a na šta se ni dan danas nisu naviknuli.

Jedan od panela koji nas očekuje za vrijeme Weekenda je i “Goodbye Mr. Sorrell?” na kojem će učesnici govoriti o sve većem pritisku pod kojim se našla oglašivačka industrija, kako se prilagoditi novom okruženju, te da li je odlaskom veterana oglašivačke industrije Martina Sorrella najavljen kraj jedne ere marketinga.

Plesne cipele uglancajte i za preostale izvođače Weekendovog party programa. U petak će se za malo žešći ritam pobrinuti hip-hop duo Bolesna Braća, dok će subotnji party “Weekend Goes Global” po prvi put žurku dići na svjetski nivo. Na pozornicu tako stupaju braća David i Stephen Dewaele, bolje poznati pod umjetničkim imenom 2manydjs, koji će obilježiti završetak najboljeg Weekenda u godini.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA