Špirić o sankcijama: To je politička šizofrenija!

421

Kao iskusan političar mogu da shvatim da se nekom ne dopadaju moji politički stavovi i da mi zbog toga uvode sankcije, ali je politička šizofrenija, a ne demokratija, da me neko u 21. vijeku ucjenjuje preko članova porodice, supruge i djece, izjavio je Nikola Špirić, poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH.

Špirić je rekao da mu je žao jer je to tako i smatra da ništa nije slučajno s obzirom da su mu sankcije uvedene 25 dana prije izbora.

– Pokazaće se čiji je to rukopis, ali moja je poruka da nema kolebanja i da institucije Srpske i srpski narod moraju imati principijelne stavove u odbrani. Politika se može voditi samo na bazi jasnih političkih i nacionalnih stavova – ocijenio je Špirić.

On je objasnio da su mali narodi, poput Srba u BiH, u procesu globalizacije u velikoj opasnosti.

Nikoli Špiriću uvedene sankcije zbog korupcije!?

– Pogotovo ako imaju političke predstavnike kao što su imali ove četiri godine u Sarajevu i čiji rukopis iščitavam u ovoj odluci. Ali neka se oni bore s tim. Meni ostaje da zajedno s narodom dalje idemo u veliku pobjedu SNSD-a na ovim izborima, najveću od Dejtona do danas – poručio je Špirić.

On je rekao da postoje jasne indikacije da su na uvođenje sankcija uticali i politički predstavnici Srba koji su u vlasti na nivou BiH.

– Postoje jasne indikacije čime se oni bave pomenute četiri godine, a to je prozivanje institucija Srpske. To je bila njihova politika u tom periodu, ali to je njihov obraz – ocijenio je Špirić.

On je rekao da ga američke sankcije nisu puno pogodile.

– Idemo dalje. Nema predaje – poručio je Špirić.

SAD su uvele sankcije poslaniku SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikoli Špiriću zbog, kako je navedeno iz Stejt departmenta, umiješanosti u veliku korupciju.

U saopštenju objavljenom na internet stranici Stejt departmenta navodi se da je Špirić tokom vršenja dužnosti poslanika bio “umiješan u javnu korupciju, uključujući prihvatanje neprikladnih beneficija u zamjenu za obavljanje javnih funkcija i miješanje u javne procedure”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

1 KOMENTAR

  1. Starino fosilna bog će te kaznit šta si radio profesoru iz Glamoča degradirao ga smjestio u ludnicu i ti očekuješ dobro od boga.Carstvo nebesko i prokletstvo se ne kupuje parama Špiriću.

Comments are closed.