Soul bliznakinje donose pjesmu inspirisanu popularnim mjuziklom “Hamilton” (VIDEO)

407
Foto: David Uzochukwu / Ibeyi promo

Lin-Manuel Miranda, poznati kompozitor zaslužan za popularni mjuzikl “Hamilton”, objavio je nekoliko saradnji inspirisanih upravo spomenutim mjuziklom.

Između ostalih, francuske soul bliznakinje Ibeyi doprinijele su ovom talasu pjesmom “Rise Up, Wise Up, Eyes Up”. Numeru “Rise Up, Wise Up, Eyes Up” je koproducirao producent i DJ Trooko, koji je sa duom ranije sarađivao na remiksu singla “Me Voy”, koji se našao na njihovom drugom albumu “Ash”.

Projekat objavljivanja materijala u vezi sa mjuziklom “Hamilton” na društvenim mrežama je nazvan #Hamildrop i započeo je objavljivanjem singla “Boom Goes The Cannon…”, koji je posvećen nedavno preminulom reperu Prodigyju iz hip hop sastava Mobb Deep.

Inače, Ibeyi su krajem septembra prošle godine objavile svoj drugi album “Ash” za izdavačku kuću XL Recordings, a album je naišao na sjajan prijem kako publike, tako i kritike i samim tim ih postavio kao jedne od predvodnika ove eminentne izdavačke kuće.

Video-spot za “Rise Up, Wise Up, Eyes Up” koji prikazuje atmosferu u studiju koja je nastala tokom snimanja ove pjesme možete pogledati u nastavku.

Savo Drakulić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA