Slobodanka Bojanić optužena zbog krvavog pira njenih pasa

1268

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci podiglo je optužnicu protiv Slobodanke Bojanić (51) iz tog grada, vlasnice dva srednjeazijska ovčara “azijata”.

Njeni psi su u avgustu prošle godine napali i izujedali petoro njenih komšija, od kojih je Mlađen Radaković (59) preminuo usljed zastoja srca uzrokovanog stresom tokom borbe sa psima.

Optužnicom Bojanićeva se tereti za dva krivična djela izazivanja opšte opasnosti. Krvava drama odigrala se 5. avgusta prošle godine u ulici Žarka Zgonjanina u Banjaluci. Psi su prvo izgrizli Zoru Mišić (58) i njenog supruga Momira (59), a potom Mlađena Radakovića, njegovog sina Stefana (22) i suprugu Maricu (57).

U optužnici se navodi da je Bojanićeva u boksovima držala dva opasna psa “azijata”, koji nisu bili vakcinisani protiv bjesnila. U jednom trenutku Bojanićeva je pse pustila iz boksa, bez zaštitne korpe na njušci, i oni su preskočili ogradu visoku 1,2 metra i izašli na ulicu.

– Bez povoda psi su napali Zoru Mišić kojoj su prišli sa prednje strane, gdje ju je jedan pas ugrizao u predjelu lijeve lopatice, a drugi za isto mjesto nanijevši joj lake povrede. U pomoć joj je pritekao muž Momir koga su psi ugrizli za desnu šaku i podlakticu, a potom za nadlakticu lijeve ruke pokidavši mu mišić – navodi se u optužnici.

Psi su nakon toga krenuli dalje ulicom gdje su napali Maricu i Stefana Radakovića. Nju su ugrizli za lijevu natkoljenicu i lijevi kuk, a njenog sina za lijevu natkoljenicu i zadnju lošu. U šoku njih dvoje su počeli da dozivaju pomoć pa je iz kuće izašao Maričin suprug Mlađen s namerjemo da ih odbrani od pasa.

– Oba psa napala su ga i grizla u predjelu vrata, lijevog ramena, desne podlaktice, grudnog koša i desnog stopala. Usljed velikog fizičkog naprezanja tokom borbe sa životinjama i usljed ekstremnog psihofizičkog stresnog događaja kod Mlađena je došlo do naglog zatajivanja rada srca, od kojeg je hronično obolio, što je dovelo do njegove smrti – navodi se u optužnici.

O. Matavulj

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA