Slash otkriva da li će Guns N’ Roses konačno snimiti novi album

585
Foto: Travis Shinn / promo

Slash, gitarista grupe Guns N’ Roses, nedavno je gostovao na jednom njujorškom radiju, a tokom gostovanja je govorio i tome šta misli o nastupima benda AC/DC, dok je u njemu pjevao o Axl Rose.

– Otišao sam na jedan od tih koncerata i bilo je fenomenalno. Jedna od prvih stvari koje je on rekao je da će to izvesti tako da se ne oslanja na svoj glas. Bio sam u strahu od cijele te stvari. Definitivno je imao način da to izvede, a da ne umire svake večeri. Ako to ne radiš kako treba, veoma je teško sačuvati glas, ali čim je došao sa turneje sa AC/DC, Axl se odmah vratio u Guns N’ Roses i bio je besprekoran – navodi Slash.

Govoreći o Guns N ‘Roses, Slash je najavio predstojeću novembarsku turneju slavnih rokera.

– I to će biti sve što se tiče turneje “Not in This Lifetime”. Nakon toga vraćam se bendu The Conspirators i zatim krećem na svjetsku turneju naredne godine. Vidjećemo šta će se dalje dešavati sa Guns N’ Roses – kaže on.

Slash je takođe otkrio da Guns N’ Roses još uvijek nisu počeli da rade na novom materijalu.

– Još nismo došli do toga. Bili smo prezauzeti putovanjima i turnejom. Vidjećemo šta će se desiti kad se desi – kratko je prokomentarisao.

Gitarista je takođe govorio o posljednjem Guns N’ Roses singlu, ranije neobjavljenoj pjesmi “Shadow of Your Love” iz 1986. godine.

– Pjesmu je svirala prva Guns N’ Roses postava, “Appetite for Destruction” postava i to je bila jedna od prvih pjesama koju smo svirali na našim prvim nastupima. Kako smo počeli da pišemo nove pjesme, ona je vremenom izbačena sa set liste. Nismo je svirali neko vrijeme, ali kada smo tražili producente i upoznali Mikea Clinka, prvo smo željeli da snimimo samo jednu pjesmu s njim, prije nego što potpišemo da ćemo snimiti kompletan album – prisjeća se Slash.

Muzičar navodi da su za tu prvu pjesmu odabrali upravo numeru “Shadow of Your Love”.

– Ta verzija koju sada čujete je demo snimak iz tog vremena. Mislim da smo je uveliko prerasli, ali danas mi zvuči zabavno. Na posljednjoj evropskoj turneji smo je stavili na set listu i bilo je moćno. Ima nešto zaista sjajno u tome kada imate pjesmu kao što je “Shadow of Your Love”, koju niste svirali 30 godina, a onda je odjednom na radiju i počnete je ponovo izvoditi. Ona ima tako kul atmosferu. Prilično je dinamična – kaže Slash.

Inače, Slash se sprema da objavi njegov četvrti solo album “Living the Dream”, koji će izaći 21. septembra, najavljuju ga singlovi “Driving Rain” i “Mind Your Manners”.

Savo Drakulić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA