Salatić za SrpskaCafe: Vlast hoće sukob, ali se ne bavimo njima

2244
Stevan Salatić

Vladajuća koalicija, prvenstveno SNSD, nastoji opozicione kandidate uvući u sukob i omogućiti trajno prepucavanje kroz izbornu kampanju, kako bi Savez za pobjedu skrenuo sa svog puta promocije politika i ideja koje će od 8. oktobra Srpskoj donijeti samo dobro. Ali mi se ne bavimo njima, oni se bave nama.

Rekao je ovo u razgovoru za portal SrpskaCafe Stevan Salatić, šef sektora za medije SDS-a, te dodao da su stranke okupljene u Savez za pobjedu usmjerene „isključivo na pozitivnu kampanju“.

– Samo razgovor sa ljudima i razumijevanje potreba građana može donijeti boljitak, a kroz boljitak i glasove neopredijeljenih birača u Republici Srpskoj, što je svakako jedan od osnovnih ciljeva svih političkih partija. Stranke Saveza za pobjedu svojom pozitivnom kampanjom će uspjeti nagovoriti ljude da ovaj put ne ostanu kod kuća, da izađu na izbore i glasaju. Iskreno poručujem svima koji su do sada bili apstinenti da taj dan, 7. oktobra, pozovu svoje prijatelje na kafu a prije toga odu na biračka mjesta. Ne moraju glasati za stranke Saveza za pobjedu, naravno, ali neka izađu i neka svoj glas daju kome misle da trebaju, ali neka ne dozvole da njihov glas bude predmet političke manipulacije u kasnim satima izbornog dana – kaže Salatić za naš portal.

Pročitajte i:

Kovačević za SrpskaCafe: SzP-u je sve u Srpskoj loše, pa i narod jer ih ne bira

Naš sagovornik dodaje da je Srpska demokratska stranka u izbornoj kampanji pristupila na, kako kaže, veoma kreativan način.

– I na putu promocije naših ideja, programa, kandidata i politika koristimo svoje resurse te se ne obaziremo na bilo šta što konkurencija podmeće, odnosno pokušava da nas uvuče u neku prljavu kampanju. Kampanjom smo segmentirali biračko tijelo te je za svakog poslata neka značajna poruka. Dobrom kampanjom smo ušli u svako domaćinstvo što će zasigurno doprinijeti našoj izbornoj pobjedi 7. oktobra – kaže šef SDS-ovog medijskog sektora.

Nažalost, dodaje Salatić, i ovu je kampanju, kao i prethodne, obilježila jedna snažna zloupotreba vladajućih partija u Republici Srpskoj.

– Neprestano koriste svoje vladajuće položaje i javne resurse u izbornoj kampanji što je eklatantno vidljivo svaki dan. Od korištenja službenih automobila i helikoptera u izbornoj kampanji, resursa kao što je otvaranje Kliničkog centra, koji je i Transparency international ocijenio kao snažnu zloupotrebu javne funkcije za izborne svrhe itd. Međutim, to nas ne brine. Izborićemo se sa svim tim zloupotrebama koje rade SNSD i druge vladajuće partije u Republici Srpskoj te pobijediti ih 7. oktobra – kaže naš sagovornik.

Kampanja obiluje i nekim prljavim stvarima, kaže Salatić, ali i dodaje da smo to viđali i ranije.

– Međutim, kao što sam rekao, naš cilj je kampanju maksimalno ispromovisati, ne obazirati se puno na pokušaje uvlačenja u blato naše političke konkurencije. Nešto slično je prekjuče pokušao uraditi i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, govoreći o moralu i prljavoj kampanji pokušavajući tako nešto pripisati opoziciji. Nastoje nas kroz svaku izjavu uvući u sukob i  trajno prepucavanje, ali to im nećemo dozvoliti – rekao je Salatić.

Ognjen Tešić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA