Šaćiri zbog tenzija ne dolazi u Beograd?

391

Liverpul razmatra da na meč u novembru protiv Crvene Zvezde u Ligi šampiona dođe u nekompletnom sastavu.

Engleski klub mogao bi da doputuje u Beograd bez Đerdana Šaćirija kako ne bi rizikovao potencijalnu političku tenziju, prenosi goal.com.

Još uvek su svježa sjećanja na Šaćirijevu proslavu gola protiv Srbije (2:1) na Mundijalu u Rusiji kada je rukama pokazivao albanskog orla, na istom meču imao je na kopačkama kosovsku zastavu, pa bi zbog toga sigurno trpio veliki pritisak više od 50 000 navijača na stadionu “Rajko Mitić”.

Zato su u klubu sa “Enfilda” jako oprezni i hoće da izbjegnu bilo kakve kontroverze, iako je Šaćiri trenutno u drugom planu kod menadžera Jirgena Klopa.

Englezi podsjećaju na izjavu generalnog direktora Crvene Zvezde Zvezdana Terzića da je, u slučaju dolaska Šaćirija u Beograd, dužnost kluba da sve prođe u najboljem redu, ali i da vjeruje da će 25-godišnji fudbaler biti “manji od makovog zrna”.

Ranije, kada je određeno da će Liverpul ukrstiti koplja sa srpskim klubom u Ligi šampiona, Šaćiri je rekao da će doći u Beograd.

– Ne dozvoljavam da me bilo šta plaši. Čitao sam šta se piše, ali otputovaću tamo sasvim normalno, kako bih igrao fudbal. Nikoga se ne plašim.

Utakmica između Crvene zvezde i Liverpula igra se 6. novembra u 4. kolu Lige šampiona.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA