Riješite se seksualne disfunkcije

841

Seksualna disfunkcija kod žena (FSD) uključuje probleme sa dostizanjem orgazma, seksualnom interakcijom ili bolom tokom odnosa. Od FSD-a pati 50 odsto žena. Međutim, stručnjaci su našli alternativni put za poboljšanje sekusalnog života.

Postoji velika razlika kada je u pitanju dostizanje vrhunca kod muškaraca i žena. Naime, 64 odsto žena doživi orgazam, u poređenju sa 91 odsto muškaraca, prema Nacionalnoj studiji seksualnog ponašanja u Velikoj Britaniji.

Naučnici sa Univerziteta u Mičigenu pronašli su, kako kažu, malo bizarnu metodu koja povećava seksualni užitak kod žena, intenzivira orgazam, ili dovodi do orgazma žene kojima je do sada bilo teško da ga dostignu.

Oni su svoje testiranje sproveli na devet žena sa FSD-om. Ženama su dati mali elektro šokovi na njihovim zglobovima blizu tibijalnog nerva, kao i u genitalnom području.

Svaka od njih primala je ovaj tretman u trajanju između 12 i 30 minuta jednom nedjeljno, a rezultati su bili i više nego zadovoljavajući.

Prema zaključcima objavljenim u “Neuromodulaciji”, osam od devet žena potvrdilo je znatno poboljšanje seksualnog života. Rekle su da im više nisu bili potrebni vještački lubrikanti, kao i da su počele da doživljavaju mnogo intenzivnije orgazme.

Naučnici vjeruju da je to tako zato što je tibijalni nerv povezan sa kičmenom moždinom, koja, potom, prenosi stimulaciju do karlice.

Dr Prijanka Gupta, koja je učestvovala u istraživanju, kaže da ova studija donosi nov, alternativni metod za tretiranje FSD-a, koji nije farmakološki.

Pored toga, britanski “Dejli Star” prenio je savjete drugih stručnjaka kako da lakše doživite orgazam i poboljašte život u krevetu.

Bosiljak

Vjerovali, ili ne, ova biljka čini čuda, kaže nutricionistkinja Kasandra Barns.

– Bosiljak ubrzava cirkulaciju, stimuliše seksualnu želju i povećava plodnost – objašnjava ona.

Preporučuje se ulje bosiljka u ishrani, ili ulje za tijelo.

Komunikacija je ključ

Ovo možda nije neka novost za rješenje ljubavnih problema. Međutim, baš oni mogu da se odraze na situaciju u krevetu na duge staze. Naime, dr Merilin Glenvil objašnjava da naše tijelo predstavlja prirodni odgovor na probleme koje imamo, pa samim tim može da dođe do pada libida.

Pokrenite svoje tijelo

– Fizička aktivnost je ključ za održavanje seksualnog apetita. To je tako zato što fizička aktivnost ubrzava cirkulaciju i održava nivo energije u tijelu. Što su ovi parametri veći, to je vaš seksualni kvalitetniji – kaže nutricionistkinja Šona Vilkinson.

Ona preporučuje makar 20 minuta fizičke aktivnosti u toku dana za rezultat koji će vam se duplo vratiti.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA