Razlog zbog kojeg vas neće primiti u avion

679

Blog „Passenger Shaming“ koji imenuje i ovjekovječuje najgore ponašanje turista, prepun je primjera neprikladno odjevenih turista tokom ljeta.

Iako mislite da je dres-kod u avionu stvar prošlosti, ipak postoje neke granice.

Neke avio-kompanije poput American Arilines imaju pravila oblačenja koja se ne odnose samo na osoblje već i na putnike.

Ranije ove godine, u javnost je procurio snimak jedne putnice koja je letjela pomenutom kompanijom, tačnije pokušala. Naime, ona je na ulazu u avion tvrdila da joj je neko pokidao farmerke, a pošto osoblje nije htjelo da je pusti da se ukrca na avion, potpuno je pobjesnela i napravila skandal.

Sličan indcident dogodio se 2017. godine kada su dvie tinejdžerke putovale kompanijom United Airline nisu mogle da se uskrcaju na let jer su nosile helanke. Slična pravila ima i Air New Zeland koji zahtjeva „visoke nivoe odijevanja“, a neprihvatljivim se smatraju “trenerke, iscepane farmerke, topovi, kratke pantalone, japanke, gole ili bose noge“.

„Njujork tajms“ piše da gotovo sve avio-kompanije imaju pravila oblačenja, ali da su neke poput United-a jako rigorozne po tom pitanju jer nečiji neprimjereni izgled može izazvati neprijatnost ili uvrediti druge putnike.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA