Alberto D'Ascola alijas Alborosie, poznati italijanski reggae muzičar sa adresom na Jamajci, objavio je video-spot za numeru “The Unforgiven”, koja u duhu progresivne verzije reggae žanra za osnovu koristi istoimeni vanvremenski hit grupe Metallica.

Numera se nalazi na njegovom albumu “Unbreakable – Alborosie Meets The Wailers United”, koji je objavila izdavačka kuća Greensleeves Records, a pjesma donosi interpretaciju ovog klasika uz vokalnu podršku mladog i perspektivnog kolege po imenu Raging Fyah.

Pomjeranje granica očekivanja nije ništa novo kada je Alborosie u pitanju. Od njegove pionirske uloge na  reggae sceni u Italiji, pa sve do njegovog sveopšteg prihvatanja nakon što se preselio na Jamajku, kako bi se usredsredio na solo karijeru, on je prvi bijeli umjetnik koji je osvojio nagradu MOBO u kategoriji Best Reggae Act, a ostao je vjeran talentu i posvećenosti, što mu je omogućilo da se izdigne iznad stereotipa.

Adaptacijom pjesme “The Unforgiven” Alborosie je još jednom dokazao njegovu sposobnost da širi granice reggae muzike i to zvuči sjajno.

Uostalom, uvjerite se sami.

Savo Drakulić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA