Sinjski rock bend M.O.R.T. započeo je Indiegogo kampanju prikupljanja sredstava za dovršavanje novog albuma, prvog na engleskom jeziku, sa kojim gledaju na evropsko i svjetsko tržište.

Iz benda navode da su trake za album snimljene te da već predugo čekaju da dovrše čitav proces.

– Ovim putem vas pozivamo da nam pomognete prema svojim mogućnostima. Od samih početaka, bend ne činimo samo nas četvorica. Najprije su tu naravno bili naši bliski prijatelji koji su vjerovali u ono što radimo više od nas, starije kolege koji su nam posuđivali opremu besplatno i gazde klubova koji su nam davali priliku dok smo zvučali očajno. Svakim našim koncertom, taj se krug širio, volimo reći da imamo kuću u svakom gradu u kojem smo svirali, svuda imamo nekoga kome se možemo javiti za prespavati ili večerati ako zapnemo – navode momci iz grpe M.O.R.T.

Dodaju da su širenjem njhovog djelovanja stvorili grupu ljudi koji su dolazili na njihove koncerte u udaljene gradove, pružajući im sigurnost da će imati “pet ili deset prijatelja u prvom redu, koji će povući ostatak da ne ostanu pozorišna publika, već da zajedno uživamo u koncertima i odsviramo najbolje što možemo”.

– Sada je došlo vrijeme da nam pomognete da napravimo korak više, da napravimo nešto novo. Album na engleskom jeziku, putovanja u gradove koje smo vidjeli samo na televiziji ili na auto-karti i sticanje nove publike i prijatelja. I najvažnije od svega, nova iskustva koja će nam onda pomoći da sljedeći album bude još raznovrsniji, da preskočimo granicu komfora i pokažemo svoju kreativnu stranu – kažu rokeri.

Ukoliko želite da pomognete bendu M.O.R.T, Indiegogo kampanju možete naći ovdje.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA