Odbojkaška reprezentacija Poljske ponovila je uspjeh od prije četiri godine, kada je na domaćem terenu postala svjetski šampion u odbojci. Kao i tada, opet su u finalu bili bolji od Brazila.

Poljaci su 2014. u finalu slavili sa 3:1 u setovima, a sada su da pobjede došli još lakše. Bilo je 3:0 u setovima, a drama je viđena samo u prvom setu, koji je igran na razliku. Brazilci su stigli sa 23:20 do neriješenog rezultata, ali koncentrisaniji u samoj završnici su bili igrači u “crveno-bijelim” dresovima i dobili set sa 28:26.

Poslije tog, Poljska se razgoropadila i odlično odigrala ostatak meča. Nisu Brazilci bili loši, štaviše igrali su dobro, ali nedovoljno za fenomenalne Poljake.

U drugom setu, aktuelni olimpijski šampion očigledno uzdrman zbog gubitka prvog seta, nije se ozbiljnije suprostavio prvacima svijeta, pa je i taj set otišao na stranu Poljaka 25:20.

Posljednji set je protekao u stizanju prednosti Poljske. “Selesao” je stigao na poen do izjednačenja, ali je naredni otišao na suprotnu stranu, što je bio i posljednji poen u meču. Novi/stari šampion svijeta je treći set dobio sa 25:23 i tako napravio veliko iznenađenje odbranivši titulu osvojenu od prije četiri godine.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA