Podignuta optužnica protiv Lovrena

500

Zbog sumnje na davanje lažnog iskaza na osječkom suđenju protiv bivšeg zvaničnika NK Dinama Zdravka Mamića i još trojice optuženih, osječko Županijsko državno tužilaštvo (ŽDO) podignulo je optužnicu protiv 29-godišnjeg hrvatskog fudbalskog reprezentativca i igrača Liverpula Dejana Lovrena, saopštilo je tužilaštvo danas..

Ne navodeći Lovrenov identitet, ŽDO u saopštenju za javnost navodi kako se optuženi tereti da ga je 1. septembra 2017. na osječkom Županijskom sudu tijom rasprave u kaznenom predmetu protiv Zdravka i Zorana Mamića, bivšega Dinamovog direktora Damira Vrbanovića i poreznika Milana Pernera zbog kaznenih djela zloupotrebe položaja i ovlašćenja raspravni sudija upozorio da je dužan iznositi istinu i da je davanje lažnog iskaza kažnjivo djelo.

Optužen je da je, uprkos upozorenju, svjesno neistinito iskazao kako je aneks ugovora o profesionalnom igranju, na kojem je kao dan zaključenja naveden datum 9. januar 2007., a kojim se reguliše podjela odštete od transfera između njega kao igrača i matičnog kluba u omjeru 50:50 posto, potpisao nedugo nakon potpisivanja svog ugovora o profesionalnom igranju s matičnim klubom od 1. januara 2007. iako je znao da to ne odgovara istini jer navedeni aneks ugovora on tada nije potpisao.

Kad su mu na raspravi predočeni dopisi upućeni matičnom klubu s datumima 1. februar 2010., 29. mart 2010. i 7. septembar 2010. u kojima se u njegovo ime traži isplata 50 posto odštete od transfera i koji sadržava potpis s njegovim imenom, optuženi je tada svjesno neistinito iskazao kako je on te dopise vlastoručno potpisao.

Iznoseći način na koji mu je isplaćen novčani iznos od podjele odštete od transfera, optuženi je neistinito iskazao kako je tih dana bio u Hrvatskoj i kako je lično za tu namjenu otvorio poseban račun u banci u Zagrebu, te da je istog dana kada mu je novac stigao na račun lično proslijedio taj novac na bankovni račun treće osobe iako je bio svjestan da to nije istina i da je u to vrijeme bio u Francuskoj.

Zbog davanja lažnog iskaza na suđenju Zdravku Mamiću i ostalima, osječko Županijsko državno tužilaštvo podignulo optužnicu i protiv kapitena fudbalske reprezentacije i igrača Real Madrida Luke Modrića, ali je, na zahtjev Modrićeve obrane, Vrhovni sud odlučio da će se postupak voditi u u Zagrebu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA