PDP Doboj: Kultura i obrazovanje ne smiju biti zapostavljeni

645

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović boravio je danas u Doboju gdje je zajedno sa ostalim kandidatima razgovarao sa građanima.

– Danas smo građanima dijelili primjerke bezvremenske knjige “Mali princ” i tako na simboličan željeli da pokažemo da kultura i obrazovanje na smiju biti zapostavljeni. Naprotiv, te oblasti zauzimaju posebno mjesto u našem Programu obnove Republike Srpske. Insistiramo na reformi obrazovnog sistema, jer je to ono što narednim generacijama, našoj djeci, ostavljamo u naslijeđe – istakao je Borenović.

Olivera Nedić, kandidatkinja PDP-a za NSRS iz izborne jedinice 5, istakla je da je PDP u svom Programu obnove Republike Srpske posvećen permanentnom obrazvoanju još od predškolskog uzrasta.

– Samo 13 odsto djece pohađa predškolsko obrazovanje, što nikako nije dovoljno, jer se ta dob pokazala relevantnom za sva kasnija životna dostignuća. Takođe, promišljamo o talentima i svoj onoj djeci koja su nepravedno zapostavljena u današnjem sistemu. Programom obnove predvidjeli smo reformu školskog sistema kojim bi više pažnje bilo posvećeno našoj talentovanoj i naprednoj djeci – istakla je Nedićeva.

– Naš cilj je da danas, ali i u budućnosti, utičemo na to da se ljubav prema čitanju i svijest o važnosti opšteg obrazovanja razvija kod naše djece. To je prvenstveno naša obaveza kao roditelja, ali i kao društveno odgovornih ljudi – rekao je Slobodan Vasiljević, kandidat PDP-a za NSRS iz izborne jedinice 5.

Nakon aktivnosti u centru Doboja, Borenović je prisustvovao druženju sa simpatizerima i članovima PDP-a iz Doboja u izletištu Preslica.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA