Pacoli: Između Srbije i Kosmeta ne bi trebalo da bude granica

333

Ministar spoljnih poslova samoproglašenog Kosova Bedžet Pacoli rekao je da između Srbije i Kosova ne bi trebalo ni da bude granica i da bi “loptu trebalo prebaciti na ekonomsko polje”.

– Živeli smo nekada zajedno i ja vidim tendenciju da oni hoće da žive zajedno. Mi, umjesto da pravimo granice, treba da likvidiramo granice i da pustimo ljude da se kreću slobodno – rekao je Pacoli u Njujorku.

On je iznio uvjerenje da je rješenje negdje drugo, te da “moramo naći loptu na ekonomskom polju”.

– Tamo je rešenje ekonomska saradnja, više radnih mjesta, više ekonomskog rasta, bolji život stanovništva, kvalitetnije školovanje i više proizvoda na stolu. To bi trebalo, ako ima volje i sa sjeverne i sa južne strane, može da se dostigne – istakao je Pacoli.

Upitan koliko su danas daleko od rješenja kosovskog pitanja, on je rekao da su blizu, ali istovremeno i daleko.

– Jako smo daleko i jako smo blizu. Sve je u našim rukama. Ako hoćemo, možemo biti mnogo bliže, a ako nećemo, onda smo daleko – kazao je on.

Upitan od koga zavisi rješenje kosovskog pitanja, navodi da “zavisi od nas i od volje naših naroda”.

Na konstataciju da na Kosovu postoje dvije suprotstavljene struje – ona koja je za rješavanje pitanja preko korekcije granice i ona koja to rješenje osporava, Pacoli smatra da je cijela ta ideja došla odjednom.

– Ljudi se moraju konsultovati i promisliti, ali ja mislim da je to na dobrom putu i ako naši lideri gospodin Tači i gospodin Vučić još malo uzmu pažnju i objašnjavaju ljudima, dobru stvar niko neće odbaciti – zaključio je Pacoli za TV Prva.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA