Ovo su najčešći problemi današnjih veza

562

Nažalost, ponekad se događa da čak i kada pronađemo pravu osobu, određene okolnosti stanu na put toj ljubavi. U današnjim vezama, zapravo je pristup vezi jedan od većih problema.

Nepovjerenje

Povjerenje je osnov svake zdrave veze, zato ne smije izostati, ukoliko želite da vaša veza uspije. Razumljivo je da je teško biti siguran u svog partnera danas, kada su društvene mreže sve prisutnije u našim životima, a prevare sve učestalija pojava. Pa ipak, ukoliko sa partnerom ostvarite otvoren odnos, bez sumnje i ograničenja, ništa ne može stati između vas.

Nedovoljno uloženog truda

Nakon nekog vremena, počnemo da doživljavamo svoju vezu zdravo za gotovo, međutim, to nas može dovesti do njenog kraha. Jedno od najljepših osjećanja, kada ste u vezi, jeste da svom partneru uljepšate dan i izmamite osmijeh. Za to je najčešće potrebno vrlo malo truda, zato se potrudite da svom partneru svakodnevno pokažete koliko vam je stalo.

Različiti prioriteti

Neophodno je da s vremena na vrijeme sa svojim partnerom porazgovarate o planovima i ciljevima za budućnost. Ukoliko se na ovom polju mimoilazite, vaša veza neće dugo izdržati.

Strah od vezivanja

Mladi se vrlo često plaše činjenice da postoji mogućnost da sa nekom osobom provedu cijeli svoj život. Taj unutrašnji strah može da ugrozi odnos koji je stabilan i ispunjen. Ukoliko prepoznate ovaj strah kod sebe, pokušajte da se opustite i racionalno razmislite o onome što gubite, ako se prepustite ovom neosnovanom strahu.

Nedostatak komunikacije

Otvoren odnos, iskrenost i dobra komunikacija osnov su svake zdrave veze. Neophodno je da sa partnerom razgovarate o svemu, ukoliko želite da vam veza opstane.

Nemate dovoljno vremena za sebe

I partneru i vama potrebno je ono vrijeme koje možete da posvetite samo sebi. Nema mjesta posesivnosti. Pustite partnera da se opusti, a za to vrijeme vi se posvetite sebi. Uostalom, prijaće vam da se uželite jedno drugog.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA