Ove stvari trebate da znate za početak zajedničkog života

521

Kada je pravo vrijeme za početak zajedničkog života zavisi od para, ipak jedna stvar zajednička je za svaki. Riječ je o pitanju koje morate postaviti partneru prije nego što se odlučite na taj korak.

Anketom u kojoj je učestvovalo 1 000 parova trebalo je da se otkrije na šta se najviše žale u početku zajedničkog života.

Odgovarali su na pitanje: “Šta biste voljeli da ste raspravili s partnerom prije nego što ste započeli zajednički život?”. Najveći broj parova odgovorio je takođe pitanjem: “Kako ćemo podijeliti plaćanje računa?”

Uz to, 16 posto parova je priznalo da je raspodjela plaćanja računa bila najteža tema koju je trebalo da načnu.

Međutim, iako započinjanje te teme može da bude nezgodno prije useljenja, odgađanje razgovora samo će otežati i pogoršati situaciju. Zato se parovima savjetuje da sva pitanja u vezi s plaćanjem računa raščiste prije nego što se usele u zajednički dom.

Većina parova problem riješi tako da svako plaća pola računa, a neki pronađu i druge načine kako bi plaćanje računa bilo što pravednije.

Koji god način izabrali, najvažnije je da na vrijeme o tome razgovarate s partnerom kako biste izbjegli bilo kakva neugodna iznenađenja kada počnete zajedno da živite, prenosi B92.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA