Ove namirnice sprečavaju žudnju za šećerom

487

Umanjite nepotrebnu želju za šećerom tako što ćete jesti ove namirnice.

Avokado

Osim što ćete obogatiti svoju ishranu zdravim mastima, ako pojedete kremasti avokado nekoliko sati poslije ručka, možete smanjiti želju za šećerom. Ako vam pola svježeg avokada ne zvuči kao najbolji izvor, pokušajte da pospete malo soli i iscjedite limun na vrhu, ili ga namažite na parče tosta. Vodite računa da hljeb ne sadrži šećer.

Fermentisana hrana

Možda će vam se učiniti da je ovo čudan izbor, ali fermentisana hrana, kao što je kiseli kupus, kefir i kombuha mogu da vas “drže podalje” od šećera. Tajna je u jakom i pikantnom ukusu koji će zadovoljiti vaša čula na isti način kao i šećer, a probiotici i prebiotici koje sadrži fermentisana hrana mogu pomoći u smanjenju želje za šećerom, pokazalo je jedno istraživanje.

Maslac od badema

Ako pak želite nešto slatko, pojedete kašiku bademovog putera poslije ručka. On sadrži zdrave masti i proteine, koji će vas držati sitim satima. Badem je prirodno sladak, tako da je najbolje tražiti nezaslađen bademov putera.

Nekoliko kockica crne čokolade

Ako želite zadovoljiti vaše želje za šećerom, pokušajte da jedete nekoliko kockica tamne čokolade. Najbolje je da tražiti čokolade sa sadržajem kakaoa od 70 odsto i više i provjerite deklaracije. Ako je moguće, najbolje bi bilo da izaberete čokoladu koja sadrži manje od 5 grama šećera po obroku.

Čia puding

Vlaknaste sjeme čie će vas zasititi i eliminisati želju za šećerom. Možete da napravite sopstveni pudingi tako što ćete pomješati jednu do dvije kašike sjemenki čie s kokosovim mlijekom i pustite da odstoji preko noći.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA