Ove namirnice ne bi trebalo da jedete za doručak

675

“Doručak je najvažniji obrok u danu”, koliko li smo samo puta to čuli? Ali, nekada je dobro i da ga preskočite, ukoliko su ovo neke od namirnica koje posjedujete u svojoj kuhinji.

Kupovni sok od pomorandže

Možda ćete pomisliti da je sok od pomorandže dobar za početak dana, ali morate imati na umu kako ti sokovi sadrže puno šećera i to naročito oni koji imaju mali udio voća. Stoga je bolje popiti čašu vode i pojesti pomorandžu. Cio plod će tjelu dati potrebne vitamine i minerale, te vlakna koja će ispuniti vaš želudac i pružiti vam osjećaj sitosti.

Palačinke

Često možemo videti u filmovima i serijama kako porodica za doručak jede palačinke ili vafle s prelivom. Ali, to je hrana koju ne bi trebalo da jedete za doručak. Umjesto toga, puno je zdravije pripremati žitarice, tost i jogurt s niskim udjelom masnoće ili omlet od bjelanaca. To će vam dati potrebne proteine i energiju.

Kafa sa puno šećera

Kafa je mnogim potrebna za početak dana, ali dodaci poput šlaga, pavlake za kafu i puno šećera su kalorijska bomba.

Energetske pločice

Može se činiti kao dobra ideja za doručak, ali te žitarice sadrže puno šećera. Neke pločice mogu imati komadiće čokolade koji ih dodatno opterećuju kalorijama.

Masna hrana

Masna hrana nikada nije najbolji izbor jer je teška za želudac i posebno je kalorična. Pokušajte da je izbjegavate koliko god možete, a naročito ujutro.

Slatkiši

Volite li ujutro uz kafu da pojedete i kolač? Ostavite ga za kasnije, na primjer kao dezert nakon ručka. Doručak sigurno nije vrijeme za takav izbor hrane.

Grickalice

Pune su soli i masti, pa ih nije preporučljivo konzumirati. Pogotovo ujutro i kasno uveče. Ako se baš ne možete suzdržati, izaberite zdrave grickalice poput komadića sušene jabuke.

Brza hrana

Brza hrana je uvek na popisu namirnica koje treba izbegavati ako želite izbjeći debljanje i zadržati zdraviji organizam.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA