Ona ima stotinu godina i udaje se za 24 godine mlađeg “dečka”

508

Nora Vitkis je stogodišnjakinja iz Velsa uskoro bi trebalo da se uda za svog zaručnika Malkolma Jejtsa koji je od nje mlađi 26 godina.

Jejts (74) i Nora su se upoznali na plesu. U vezi su već više od 30 godina, a trebalo bi da se vjenčaju u oktobru, piše “Mirror”.

Nora koja bi u decembru trebalo da napuni 101 godinu kaže da želi da se uda “prije nego što bude prekasno”, a do sada je u braku bila dva puta.

– Veselimo se vjenčanju. Bojim se da ću još više ostariti i propustiti priliku – kaže Nora koja je prije radila kao kuvarica u školi.

Haljinu je već pripremila, a prstenje je naručeno. Nakon vjenčanja s porodicom i prijateljima će otići u restoran.

– Uvijek smo zajedno i svuda idemo zajedno. Puno smo putovali, a često smo i plesali. Najviše volimo ča-ča-ča – kaže Jejts koji je radio kao vozač autobusa.

Nora se rodila 1917. godine i za prvog supruga Freda Tomasa se udala s 18 godina. Nakon što je on umro, 1970. godine udala se za Berta Vitkisa s kojim je u braku bila 16 godina. Ima jedno dijete. Kaže da je tajna dugovječnog života u kretanju.

– Treba biti aktivan. Moj život je zaista bio dobar, uživala sam. Volim sretati nove ljude i pričati s njima. Volim raditi i izlaziti. Sada više nažalost ne plešem jer se ne mogu okrenuti i strah me da ne padnem – kaže Nora i dodaje da joj mnogi ne vjeruju kada im kaže da ima 100 godina.

– Osim toga ja sa i ne osjećam tako i to je najvažnije – kaže Nora.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA