Oduzeta djeca roditeljima koji su ostavili bebu kod Mostara

878

Plač zdravog novorođenčeta, bačenog u korpi na lokalitetu Kobilovača u mjestu Miljkovići, niko, nažaost, nije čuo, a očito je to bio monstruozni plan, smišljen u glavi Miroslava Š. (56), koji je, prema pouzdanim informacijama, sumnjao da ga je 28 godina mlađa supruga M. Š. prevarila i da on nije otac djeteta.

Dječak je rođen 1. septembra u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar, a kad se približio trenutak da njegova supruga bude otpuštena, 6. septembra, odlučio je staviti tačku na sumnju koja ga je izjedala.

Umjesto prema Žovnici i svojoj kući, suprugu i bebu povezao je cestom prema Čitluku, vjerovatno misleći da će na taj način prikriti tragove svog zlodjela.

Kakva je uloga njegove supruge, s kojom, inače, ima troje djece od dvije, tri i četiri godine, za sada je nepoznato. Ali, kako nezvanično Avaz saznaje, upravo se ona slomila pod pritiskom svoje porodice na brojne upite o tome šta se dogodilo s bebom. Tako je i slučaj, dospio u ruke policije, koju je o ovom užasu obavijestio njen otac.

Gruđanski policajci odmah su po saznanju u srijedu u 10.45 alarmirali svoje kolege iz Mostara, nakon čega je u žbunju pronađen leš novorođenčeta, a Miroslav Š. je odmah lišen slobode.

On je juče, nakon kriminalističke obrade u Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Mostaru, gdje je skoro sat i po ispitivan.

Obavljena obdukcija

U Gradskoj mrtvačnici Bijeli Brijeg juče je obavljena i obdukcija tijela mrtvog novorođenčeta, ali je u Tužilaštvu HNK kratko rečeno da će informacije o svemu biti poznate nakon svih neophodnih istražnih radnji.

Djeca ovog bračnog para su, nakon njihovog gnusnog čina, u nadležnosti Centra za socijalni rad Grude. Majka novorođenčeta nije lišena slobode, za sada je, od nje uzeta samo izjava.

Radnici Centra za socijalni rad iz Gruda bili su prisutni tokom privođenja majke, koja je privedena u svojstvu svjedoka u ovom slučaju i zatim puštena, te tokom privođenja oca koji je sam prijavio ovaj slučaj policiji u Grudama.

–  Maloljetnu djecu smo rješenjem Centra za rad smjestili, u skladu sa Članku 147. i 150. porodičnog zakona, u Majčino selo u Međugorju na rok od dva mjeseca. Rješenje smo dostavili Tužilaštvu u Mostaru –  kazali su iz ove ustanove.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA