Odlučeno: Telemach ne smije biti vlasnik Sport Klub-a

30477
sport klub

Grupaciji Telemach zabranjeno je da bude vlasnik kanala Sport Klub zbog koncentracije prilikom njihove kupovine 2012. godine, odlučio je Konkurencijski savjet Slovenije.

Ovo tijelo naredilo je grupaciji Telemach-SBB, da kanale Sport Klub-a proda u roku šest mjeseci i da tri godine ne smije imati sportske kanale u svom vlasništvu.

Slovenija je odlučila da zaštiti interese svojih građana i da im omogući praćenje važnih sportskih sadržaja putem nezavisnih televizija čime je odlučno spriječila svake dalje zloupotrebe Sport Klub kanala.

Dok je Slovenija zaštitila svoj narod od zloupotreba, Konkurencijski savjet BiH pomaže grupaciji Telemach da zloupotrebljava Sport Klub u BIH i uskraćuje građanima BiH važne utakmice što je naša sudbina i najbolji dokaz gdje vlada korupcija, a gdje su zakon i red.

Shvatajući da je koncetracija zabranjena, ovo znači da je oduzimanje prava gledanja utakmica reprezentacije Srbije građanima Srpske i Srbije od strane Sport Kluba nesporno nezakonito.

Jedina je šteta što je ovu nezakonitost za BiH i Srbiju morala da utvrdi država Slovenija.

Valjda ćemo iz ovoga nešto naučiti.

Naši izvori kazuju da ubrzo slijede tužbe za naknadu štete zbog nedozvoljenog vlasništva kanala Sport Klub u Sloveniji i koje će, prema informacijama upućenih, biti teške od 50 do 100 miliona evra.

Možda i BiH uspije naplatiti od Telamcha svoj novac, koji su nedozvoljenim vlasništvom pridobili.

Kada?

Kada zamijenimo Konkurencijski savjet BiH koji, za razliku od slovenačkog, radi na strani prekršioca.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA