Odbojkašice Srbije sa “pola gasa” protiv Kenije

483

Odbojkašice Srbije upisale su i drugu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u Japanu savladavši Keniju sa 3-0 (25:16, 25:9, 25:8).

Srbija je u prvom meču bila istim rezultatom bolja od Dominikanske Republike, a maksimalni set količnik zadržali su i protiv nemoćnih Kenijki.

Ipak, krajem prve dionice meča Srbija je uspostavila bolji ritam i vezala neke poene, a onda došla i do ubjedljive prednosti.

U drugom i trećem setu desila se katastrofa Kenije. Jedva su dolazile do prebacivanja mreže, a kamoli poena. Svaki put kada su imale priliku za napad, morale su da rizikuju protiv dobre odbrane Srbije i dešavale su se greške.

U nekim trenucima trećeg seta dešavalo se da ne mogu da prebace treću loptu u polje naših, koje su rutinski sve rješavale.

Selektor Terzić je polako vadio iz igre nosioce igre, na terenu su se našle neke odbojkašice koje su dobile prve minute u svojim karijerama na svjetskim prvenstvima, a prednost Srbije je samo rasla.

U nekim trenucima je, uz poštovanje prema Kenijkama koje su se maksimalno zalagale, cio meč izgledao komično, a Srbija je “sa pola gasa” pobijedila i prepustila Keniji samo 17 poena u drugom i trećem setu.

Najviše poena donijela je Jovana Stevanović (devet), Brankica Mihajlović imala je osam, dok su Stefana Veljković i Ana Bjelica dodale po sedam. Kenija je imala jednu odbojkašicu koja je bila uslovno rečeno raspoložena, a to je bila Mersi Moam sa sedam poena.

Naredni meč srpske reprezentativke igraju u istom terminu u ponedjeljak, u derbiju grupe protiv Brazilki.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA