Već je poznato da će se Joaquin Phoenix naći u glavnoj ulozi u predstojećem filmu o Jokeru, a sada se napokon pojavila i prva fotografija glumca kao zloglasnog Batmanovog neprijatelja.

Režiser filma Todd Phillips je podijelio fotografiju na svom Instagram nalogu, ali se na njoj Phoenix nalazi bez karakteristične šminke, a potpisana je samo sa “Arthur”. Naime, prethodno je otkriveno da će Phoenixov lik u filmu biti nazvan Artur Fleck. Film će biti priča o porijeklu negativca kojeg su ranije na velikom ekranu portretisali Jack Nicholson, Heath Ledger i, nedavno, Jared Leto.

 

View this post on Instagram

 

Arthur.

A post shared by Todd Phillips (@toddphillips1) on

– Pod rukovodstvom Todda Philipsa, film se usredsređuje na kultnog negativca i predstavlja originalnu, samostalnu priču koja ranije nije viđena na velikom ekranu – navodi se u sinopsisu filmu.

Phillipsovo istraživanje čovjeka koga društvo zanemaruje nije samo studija karaktera, već i šira, upozoravajuća priča.

Pored fotografije, pojavio se i video-snimak na kojem se vidi Phoenix u ulozi Arthura, koji se raspravlja sa čovjekom obučenim kao klovn.

Film “Joker”, koji producira Martin Scorsese i navodno je inspirisan njegovim filmovima “Kralj komedije” i “Taksista”, trebao bi se pojaviti u oktobaru 2019. godine.

Savo Drakulić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA