Novi početak za “orlove”

422

Fudbaleri Srbije večeras od 20.45 časova igraju prvu utakmicu u okviru novog takmičenja Lige nacija protiv Litvanije. Pobjeda bi sigurno bar malo smirila uzavrele strasti oko reprezentacije koju vodi Mladen Krstajić.

Biće ovo prvi meč “Orlova” nakon neuspješnog nastupa na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Međutim, rezultat na Mundijalu je najmanji problem koji okružuju nacionalni fudbalski tim Srbije koji u novi ciklus kreće žestoko uzdrman.

Proteklih nedelja u centru pažnje su bile kritike Luke Milivojevića na račun selektora Mladena Krstajića i odgovor iz FSS da su kapiten Kristal Palasa i njegov menadžer pokušali da izvedu “puč” u reprezentaciji na SP.

Izrečeno je dosta optužbi s obje strane dok su fudbaleri i selektor pokušavali da se koncentrišu na Litvaniju. A upravo je Litvanije prijelomna tačka u trenutnom haosu, iako se bukvalno samo usputno pominje.

– Treba da se okrenemo utakmicama koje nas očekuju, ali radimo posao u kome se nosimo sa mnogim stvarima. Atmosfera je odlična. Igrači su spremni, dobro su radili i ja vjerujem u njihov kvalitet – kaže selektor.

S obzirom na Rusiju i sve što se dešava oko reprezentacije, fudbalska javnost nije pretjerano zainteresovana za podršku kakvu je pružala prije nekolilo mjeseci.

Svakako da Srbiju na Baltiku ne čeka nimalo lak posao, u šta su se igrači nekoliko puta uvjerili u relativno novijoj istoriji.

Toga je prije svih najviše svjestan selektor Krstajić, jer je tokom njegove ere u dresu reprezentacije, Srbija doživjela jedan od najneočekivanijih poraza upravo u Litvaniji
2009.

– Litvanci su dosta kompaktna ekipa, mnogo trče i nema sumnje da moramo dati maksimum kako bi ostvarili svoj cilj – rekao je Krstajić.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA