Migranti osumnjičeni za krađe po Bihaću

546

Na području Bihaća od 6. do 10. septembra počinjeno je najmanje osam krivičnih djela u kojima su učestvovali migranti, četvorica su ih privedena, od kojih su dvojica prebačena u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu, saopšteno je danas iz MUP-a Unsko-sanskog kantona.

U četvrtak, 6. septembra, policijskoj stanici obratio se Dž. O. koji je prijavio krađu bicikla, dok se u petak, 7. septembra, policijskoj stanici obratio F.I, koji je prijavio da mu je ukradena ručna torbica sa ličnim dokumentima, 600 KM i mobilnim telefonom. Istog dana policijskoj stanici V. V. je prijavila provalu u trgovačku radnju u kojoj su oštećeni fiskalna kasa, drveni sto i radio uređaj, a garderoba ispreturana.

U subotu, 8. septembra, M. N. je policiji prijavio krađu bicikla, a istog dana V. E. je prijavila da joj je u ugostiteljskom objektu ukraden mobilni telefon. Takođe u subotu se M. M. obratila policiji i prijavila da joj je ukradena ručna torbica u kojoj su se nalazili mobilni telefon, dokumenti, ključevi putničkog vozila i 70 KM.

U nedjelju, 9. septembra, H.K. je prijavio da je zatekao migranta u svom automobilu, da mu je razbijeno bočno vjetrobransko staklo. Tokom uviđaja, policija je na vozilu Dž. Dž. takođe primjetila razbijeno vjetrobransko staklo.
Tokom jučerašnjeg dana S. Z. je prijavilo policiji da su mu iz vozila ukradeni mobilni telefon, lični dokumenti, novac i dvije šteke cigareta.

Radeći na ovim slučakevima, policija u Bihaću došla je do saznanja da su krivična djela počinili migranti, a riječ je o osobama koje nisu posjedovala potvrde o podnošenju zahtjeva za dobijanje azila u BiH.

Prema podacima koje su dali osumnjičeni, riječ je o Z. A. M (19) iz Libije koji je počinio četiri krivična djela, a po jedno krivično djelo počinili su njegovi sunarodnici B. H (18), H. B. (22) i A. Z (29).

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA