Lukač: Suspenzija za dvojicu policajca

1786
Dragan Lukač

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da će dva policijska službenika, protiv kojih su podignute optužnice zbog sprečavanja dokazivanja krivičnog djela u slučaju stradanja Davida Dragičević, biti suspendovana nakon što Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) dobije optužnice.

Komentarišući podizanje optužnice protiv ova dva službenika MUP-a, Lukač je rekao da su svi zaposleni u MUP-u punoljetni, da imaju svoja ovlaštenja, prava i obaveze i da odgovaraju za ono što rade.

On je ocijenio da ova dva policijska službenika nisu svjesno prikrivali dokaze, već da je riječ o nemaru i lošem odnosu prema poslu, što se nije smjelo desiti.

– Svi su završili škole, obučeni su i oni koji naprave propust moraju da odgovaraju za to – rekao je Lukač na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Lukač je dodao da sve odgovore u vezi sa ovim slučajem i dokazima treba tražiti od tužilaštva koje vodi istragu.

– Naša Uprava kriminalističke policije, na čelu sa načelnikom, uključena je zajedno sa tužiocem u istragu i radi po nalogu tužilaštva. Lično nemam uvid u ono što tužilaštvo radi da bih vam mogao pričati o tome – rekao je Lukač.

Podsjetimo, Okružno javno tužilaštvo Banjaluka podiglo je u petak optužnicu protiv dva službenika u MUP-u Republike Srpske, PU Banjaluka, zbog krivičnog djela Sprečavanje dokazivanja. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Banjaluci.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA