Lavrov sa članovima Predsjedništva BiH

274

Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov stigao je u zgradu Predsjedništva BiH.

Nakon sastanka s predsjedavajućim Bakirom Izetbegovićem te Mladenom Ivanićem i Draganom Čovićem, članovima Predsjedništva BiH, Lavrov će zvaničnu posjetu BiH nastaviti u Ministarstvu spoljnih poslova sa ministrom spoljnih poslova BiH Igorom Crnatkom.

Nakon razgovora planirano je da Cranadak i Lavrov potpišu Plan konsultacija između Ministarstva spoljnih poslova BiH i Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije za period 2019/2020.

Lavrov je rano jutros oko 1.40 sati sletio u Sarajevo, iako je bilo planirano da avion s ruskom delegacijom sleti ranije. Iako je bilo predviđeno da ruskog ministra spoljnih poslova na sarajevskom aerodromu dočekao šef diplomatije BiH Igor Crnadak do toga nije došlo jer je Lavrov zbog kasnog dolaska u Sarajevo insistirao da ne bude tog dočeka.

U popodnevnim satima najavljen je odlazak Lavrova za Banjaluku, gdje će posjetiti lokaciju na kojoj su postavljeni temelji za izgradnju Srpsko-ruskog hrama i duhovno-kulturnog centra.

Za 15.45 sati planirano je da se Lavrov sastane s Miloradom Dodikom, predsjednikom Republike Srpske. Zatim će uslijediti sastanak delegacija i dodjela odlikovanja. Nakon konferencije za medije, Lavrov će održati sastanak i s ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA