Laktaši dobijaju područno odjeljenje Muzičke škole “Vlado Milošević”

516

Vlada Republike Srpske usvojila je inicijativu za osnivanje područnog odjeljenja u Laktašima banjalučke Muzičke škole “Vlado Milošević”, te zadužila Ministarstvo prosvjete i kulture da da saglasnost za početak njegovog rada.

Muzička škola “Vlado Milošević” Banjaluka poslala je dopis Ministarstvu u kojem je dostavila inicijativu za osnivanje i početak rada područnog odjeljenja na teritoriji Laktaša, potvrđeno je Srni iz resornog ministarstva.

Iz Ministarstva navode da je uz inicijativu je dostavljen i Elaborat o opravdanosti osnivanja ovog odjeljenja.

– U inicijativi se navodi da Muzičku školu u Banjaluci pohađa 35 učenika iz Laktaša, te da bi u školskoj 2018/2019. godini, prema procjeni, nastavu u područnom odjeljenju pohađalo oko 80 učenika od prvog do šestog razreda, sa pripremnim razredom – navode iz Ministarstva.

Iz Ministarstva su naveli da bi se otvaranjem ovog područnog odjeljenja stvorili uslovi za upis većeg broja učenika, te da bi područno odjeljenje počelo sa radom u prostorijama Javne ustanove Centar za kulturu i obrazovanje u Laktašima, a opština bi finansirala dio troškova rada navedenog područnog odjeljenja.

Iz ministarstva ističu da je ova inicijativa proistekla iz zahtjeva roditelja čija djeca pohađaju Muzičku školu u Banjaluci, a koja svakodnevno putuju do škole oko 45 minuta.

– Postoji određeni broj roditelja koji nisu u situaciji da obezbijede prevoz djece do škole – naveli su iz ministarstva.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA