Kovačević za SrpskaCafe: SzP-u je sve u Srpskoj loše, pa i narod jer ih ne bira

1046
Radovan Kovačević

Ne postoji apsolutno ni jedna lokalna zajednica u kojoj nismo realizovali neki od strateških projekata za razvoj tih zajednica i Republike Srpske. U kampanji neprestano obilazimo Republiku i čistog obraza idemo pred sve ljude.

Rekao je ovo u razgovoru za portal SrpskaCafe Radovan Kovačević, član Glavnog odbora i portparol SNSD-a, te dodao da stranački funkcioneri zajedno sa građanima intenzivno prave dogovore za dalji razvoj Srpske, koji će se, kako ističe, nastaviti i u naredne četiri godine.

– Sa druge strane, opozicija nastavlja da radi ono što je radila u posljednjih 12 godina, a to je da sve u Republici Srpskoj prikazuje kao loše. Bukvalno od svega onog što postoji u Republici Srpskoj, pa i od građana Republike, kojima indirektno poručuju da i oni ne valjaju samo zato što već 12 godina ne glasaju za opoziciju – kaže Kovačević.

Vlast se ne bavi prljavom kampanjom niti opozicijom, dodaje naš sagovornik, već isključivo radom.

– Mi i dalje radimo, završavamo neke od kapitalnih projekata. Nedavno smo otvorili Klinički centar koji je Republika Srpska čekala decenijama. Uskoro otvaramo i autoput Banjaluka-Doboj, koji je sada kompletiran, a uskoro potpisujemo i ugovore za nove autoputeve. Želimo cijelu Republiku Srpsku da povežemo sa najmodernijim, najboljim autoputevima i brzim putevima – kaže Kovačević.

Pročitajte i:

Salatić za SrpskaCafe: Vlast hoće sukob, ali se ne bavimo njima

On ističe da vlast, osim pomenutog, intenzivno radi i da život svih građana u Republici Srpskoj bude boji.

– Uspjeli smo konačno da napravimo jednu mjeru da povećamo plate svim zaposlenim u Republici Srpskoj, kako u realnom tako i u javnom sektoru, zatim da povećamo penzije za 20 odsto itd. Naravno da smo potpuno svjesni toga da život u Republici Srpskoj još uvijek nije dovoljno dobar ali predano radimo na tome, imamo plan kako da idemo dalje i kako da svakim danom život u Republici Srpskoj bude bolji – kaže naš sagovornik.

Kovačević ističe da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno samo potvrdio ono što je ljudima iz vlasti Srpske itekako poznato.

– Potvrdio je da postoji veliki broj onih iz inostranstva koji žele da utiču na rezultat izbora u Republici Srpskoj i koji žele da je na taj način oslabe, time što će na vlast dovesti one koji su spremni da Republike Srpske bude što manje, pa i da na kraju nestane. Zahvalni smo Vučiću što je to jasno i glasno rekao a mi sigurno nećemo dozvoliti da do toga dođe – kaže portparol SNSD-a.

On dodaje da najveća stranka u Srpskoj nastavlja da radi i u narednih sedam dana, odnosno do kraja predizborne kampanje.

– Imamo neke od veoma bitnih projekata koje ćemo da završimo. Otvorićemo autoput, bolnicu u Istočnom Sarajevu, predsjednik Milorad Dodik će se u nedjelju sastati sa predsjednikom Ruske federacije Vladimirom Putinom što je takođe ogromna stvar i priznanje za jednu Republiku Srpsku. Koliko god je mi volimo i koliko god je Republika Srpska za nas velika, u svjetskim okvirima je ona mala i morate biti baš sposoban državnik, poput Dodika, pa da imate tu čast da se sretnete sa predsjednikom Putinom. Nastavljamo da radimo i gradimo Republiku Srpsku a od opozicije očekujemo da će biti sve prljaviji i prljaviji. Ali građani to itekako prepoznaju i sigurno je da ćemo dobiti njihovo povjerenje da i u naredne četiri godine nastavimo razvijati Republiku Srpsku – rekao je Kovačević.

Ognjen Tešić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

1 KOMENTAR

  1. С чијим парама, господине Ковачевићу, радите ово што сте навели. Са новцем РС или са страним кредитима које неко морати враћати. Владајућа коалиција се нема чиме хвалити. Ни опзиција, нажалост, није за похвалу, али су сигурно веће демократе и нису бахати, силни и не отимају из очи као ваша коалиција на власти.

Comments are closed.