Mladi britanski muzičar King Krule ekranizovao je još jednu pjesmu sa svog aktuelnog albuma “The OOZ”, koji je objavio za izdavačku kuću XL Recordings.

U pitanju je numera “Biscuit Town”, a u pitanju je prvi dio trilogije video-spotova koju će King Krule objaviti u saradnji sa popularnom platformom WeTransfer i režiserima koje ova platforma promoviše na svom ogranku WePresent. Ovoga puta video su režirala braća Michael i Paraic Morrissey, koji se potpisuju pod pseudonimom cc. Wade.

King Krule ili Archy Marshall, kako je njegovo pravo ime, glavni je akter spota u kojem se nalazi u svojom maglovitom, mračnom Biscuit Townu gdje rekapitulira događaje od prethodne noći koje se jedva sjeća. Zvuk koji pjesma nosi se oslanja na jazz sa futurističkim i kinematografskim elementima, pa je u sjajnoj sinergiji sa video-spotom.

Mladi muzičar je krajem prošle godine za izdavačku kuću XL Recordings objavio novi album “The OOZ”, koji je naišao na odlične reakcije kako publike tako i kritike. Na albumu se nalazi 19 pjesama koje kombinuju punk jazz, hip hop, darkwave i trip hop, i samim tim daju jednu od najzanimljivijih kombinacija na aktuelnoj muzičkoj sceni. Cjelokupno izdanje “The OOZ” možete preslušati ovdje, a spot za “Biscuit Town” vas čeka u nastavku.

Savo Drakulić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA