Kako su ubijani likovi u “Igri prijestola”?

736

Nova teorija, koju su nedavno razvili obožavaoci “Igre prijestola”, tvrdi da postoji  specifičan način na koji su svi likovi ubijeni u seriji.

Naime, jedan od fanova na Reditu je postavio nevjerovatnu teoriju, na koju su se nadovezali ostali i potvrdili je. Naime, svi likovi u seriji ubijeni su na isti način na koji su nekoga ubili.

Teoriju su potvrdili analizom smrti većine važnijih likova u seriji.

Ned Stark je upotrijebio svoj čuveni mač da odrubi glavu čuvaru Noćne straže – obezglavljen je sopstvenim mačem. Džofri je dao nalog da se pogubi Ned Stark – umro je tako da nije mogao da progovori.

Lord Tajvin je naredio “Krvavo vjenčanje”, gdje su Starkovi ubijeni strijelama. I sam je stradao od strijele kada ga je ubio sin Tirion, dok je bio u toaletu.

Rouz Bolton je ubio Roba Starka zabivši mu nož u srce, a na isti način je i sam skončao.

Ni Volder Frej nije prošao drugačije. Organizovao je “Krvavo vjenčanje”, naredio da se Ketlin Stark prereže grkljan. Ista smrt je sačekala i njega, a presudila mu je upravo ćerka Kejtlin i Neda Starka, Arja Stark, koja mu je prerezala vrat.

Ovo nije kraj liste. Remzi Bolton je imao običaj da hrani svoje pse ljudima, na kraju je postao hrana sopstvenim psima.

Sjetimo se sada ženske trojke sa Dorne. Obara je ubijena sopstvenim kopljem, Nimerija svojim bičem, a Tijen svojim omiljenim otrovom.

Olena Tajrel je otrovala Džofrija, umrla je takođe od otrova.

Liza Erin je obožavala da baca ljude kroz “Mjesečeva vrata”, a završila je na isti način.

Kralj Stanis ubio je svog brata uz pomoć žene štitonoše – kasnije ga je usmrtila štitonoša svog brata.

Sjetimo se i da je Džon Snežni ubio “brata” Noćne straže, a da je njega kasnije ubio najmlađi član Noćne straže, nakon čega je “oživio”. Divljanka Igrit borila se uz pomoć strijela, na isti način je ubijena.

Fanovi su zaključi da je ova lista veoma duga. Ono što sada predstavlja pravu zanimaciju jesu nagađanja da li će Sersej, na primjer, završiti spaljena zbog masakra koji je napravila, ili će Tirion okončati svoj život na wc šolji zbog načina na koji je ubio svog oca.

Potvrda ove teorije još jedan je razlog da željno iščekujemo novih šest epizoda “Igre prijestola” koje su planirane za kraj ove ili početak sljedeće godine.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA