Kako je Kolinda postala “jogurt predsjednica”? (FOTO/VIDEO)

1156

Predsjednica Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović, naljutila je domaće medije bizarnim intervjuom za Klajne cajtung (Kleine Zeitung), u kom je, između ostalog, kao traumu odrastanja u komunističkoj SFRJ navela to što navodno nije mogla da bira između više vrsta jogurta.

– Odrasla sam u komunizmu i nisam htjela ništa drugo nego da izađem iz toga. Htela sam da budem slobodna. Htela sam da imam mogućnost da u trgovini biram između raznih vrsta jogurta – izjavila je ona.

Internet je brzo demantovao, a Kolinda je još jednom postala glavna meta podsmijeha.

Sve je kristalno jasno.

Zašto je Kolinda okačila jogurt oko vrata?Zato što na njemu piše ”Dukat”.

Posted by Željana Derek on Utorak, 11. Septembar 2018.

Neki su se nadovezali na aktuelni skandal u čijem centru se našla kompanija “Nike” (zbog kojeg se patike te firme spaljuju širom svijeta), pa je tako lice Kitarovićeve završilo izmontirano na jednom od plakata prepoznatljivim za kampanju tog brenda.

Hrvatski portal Index.hr nazvao je ovaj intervju bizarnim, a 24sata.hr u naslovu pita “Kolinda, kako mislite nije bilo jogurta u Jugi? Bilo je i voćnih” i u celini objavljuje naučni rad Dimitrija Sabadoša i Branke Rajšić iz 1975. godine pod nazivom “Organoleptička kvaliteta jugoslavenskih jogurta i drugih fermentiranih mlijeka”.
Taj rad je dokaz da je u Jugoslaviji bilo kiselog mleka, kefira, acidofilnog mleka i čvrstog, tečnog i voćnog jogurta

Od 305 uzoraka fermentiranog mlijeka, njih čak 83,3% su bili – jogurti. Čvrstih 85 uzoraka, tekućih 70, a voćnih 99, ogorčeno detaljiše portal 24sata.hr. Tviteraši su se brzo uključili u raspravu i bili jako kreativni u komentarisanju izjava hrvatske predsjednice.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA