Izlazonost na referendumu u Makedoniji i dalje mala

541

Zaključno sa 15 časova na referedumu je glasalo 334 075 građana, izjavio je predsednik DIK Oliver Derkoski na konferenciji za novinare.

Derkoski je ponovio da se do sada referendumsko glasanje odvija mirno i bez neregularnosti, sa nekoliko manjih incidenata, koji nisu narušili referedumski proces.

Polcija je objavila da se do 15 časova na biračkim mestima desilo ukupno sedam incidenata, četiri do 11  i tri poslije, ocjenjujući da se radi o manjim incisentima, uglavnom fotografisanju izbornih mjesta i vrijeđanju glasača.

– Dan je uglavnom miran, a incidenti su raščišćeni – rekao je Televiziji Telma portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Makedonije Toni Angelovski.

U Makedoniji je jutros u 7 časova počeo referendum na kojem građani odlučuju da li su za to da njihova zemlja promijeni ime u Sjeverna Makedonija, što je uslov za evroatlantske integracije.

Makedonci se o pitanju “da li ste za članstvo u EU i NATO sa prihvatanjem dogovora Republike Makedonije i Republike Grčke?” izjašnjavaju na 3 480 biračkih mjesta u 80 opština i Gradu Skoplju.

Pravo da se izjasni o tom dogovoru, kojim se riješava skoro trodecenijski spor oko imena Makedonije, ima 1 806 337 građana.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA