Izlazi posthumni album Leonarda Cohena

406

Završni radovi na posthumnom albumu Leonarda Cohena su pri kraju, objelodanio je Adam Cohen, sin legendarnog kantautora.

Adam je, kao producent, radio i na očevom posljednjem albumu “You Want It Darker”. Podsjetimo, kultni kantautor preminuo je 7. novembra, 2016., u 82. godini.

U intervjuu za CBC’s, mlađi je Cohen otkrio da je, ustvari, riječ o nedovršenoj kolekciji pjesama njegova oca.

– Povjerena mi je zadaća da završim nekoliko pjesama koje smo, zajedno, počeli pisati moj otac i ja, dakle, njegov je glas doslovno, i dalje u mom životu. Da skratim, mislim da tamo ima zaista prekrasnih pjesama Leonarda Cohena, koje još niko nije čuo i koje naprosto moraju, u jednom trenutku, izaći napolje. Zaista se radi o snažnim pjesmama, i snažnim stihovima. Mislim da će oduševiti i iznenaditi mnoge – povjerio se Adam Cohen.

On je dodao i da je ironično što nove pjesme njegovog oca najviše podsjećaju na njegov stari, uveliko romantičniji period karijere. Nikakvi detalji o imenu studijskog izdanja, listi pjesama ili eventualnom datumu izdavanja još nisu objavljeni, ali Cohen obećava isporučiti nove informacije vrlo skoro.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA