Iz sefa ukrali 10 000 maraka

697

Nepoznati lopovi provalili su u market “Super Kort” u Čelincu iz kojeg su ukrali metalni sef, težak oko 200 kilograma, u kome se nalazilo oko 10 000 KM pazara.

Provala se dogodila u noći između nedjelje i ponedjeljka u Ulici vojvode Mišića u Čelincu. U policiji saznajemo da su lopovi prije provale u blizini ukrali karavan “pasat 5”, koji su koristili u pljački, a potom su ga se riješili, gurnuvši ga u jezero kod restorana “Gradina” u Gornjem Čelincu, gdje ga je policija i pronašla. Automobil je do krova bio u vodi, a i u njemu je pronađen i ukradeni sef koji su lopovi obili i odnijeli sav novac.

Izvor blizak istrazi kaže da su lopovi u “Super Kort” ušli obivši vrata skladišta, a potom i vrata prostorije u kojoj se sef nalazio.

– Tačno su znali šta traže i na šta idu, budući da su pripremili alat kojim su podigli metalni sef, a potom ga natovarili u gepek karavana – kaže izvor blizak istrazi.

On pojašnjava da je tok pljačke snimljen nadzornim kamerama “Korta” i policija se nada da bi on mogao pomoći u identifikovanju pljačkaša.

Takođe, automobil i sef će biti predmet detaljne forenzičke obrade i istražioci će pokušati na njima da otkriju tragove koji će pomoći u rasvjetljavanju pljačke.

Istraga u toku

Portparol PU Banjaluka Marija Markanović kaže da je istraga u toku i da policija preduzima sve istražnje radnje u cilju rasvetljavanja pljačke.

– Na licu mjesta je izvršen uviđaj, a materijalna šteta će naknadno biti utvrđena – rekla je Markanovićeva.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA