Britanski neo soul sastav Jungle objavio je svoj drugi studijski album “For Ever” za slavnu izdavačku kuću XL Recordings.

Album su prethodno najavili objavivši pet novih singlova koji su naišli na odličan prijem kod slušalaca, ali i stručne javnosti.

Novi album donosi novi zvuk benda koji su oni sami opisali kao “postapokaliptičnu radio stanicu koja pušta pjesme o raskidu”. Kako bi proslavili objavu albuma Jungle su udružili snage sa digitalnim streaming servisom Spotify sa kojim će napraviti zajednički događaj ovog mjeseca. Događaj naslovljen #SpotifyFansFirst okupiće sve najveće fanove ovog benda i pružiti im ugođaj da novi album preslušaju zajedno sa članovima ovog sastava.

Jungle su 2013. godine osnovali Josh Lloyd-Watson i Tom McFarland, koji i dalje čine srž benda. Istoimeni album prvenac odmah po objavljivanju 2014. godine privukao je pažnju kako publike, tako i kritike koja ga je proglasila za jedno od najvažnijih debi izdanja te godine.

Nakon objavljivanja albuma Jungle će se otisnuti na svoju do sada najveću svjetsku turneju na kojoj će, između ostalog, nastupiti i u legendarnoj londonskoj dvorani Alexandra Palace.

Cjelokupan album možete preslušati u nastavku.

Savo Drakulić

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA