Italija: Učenici dobro i vjerovatno se sutra vraćaju kući

394

Vršilac dužnosti generalnog konzula BiH u Milanu Јasna Martinčević izjavila je za da su u bolnici zadržana dva učenika od 22, koliko ih je lakše povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi u Italiji, kada se autobus sa đacima Srednjoškolskog centra “Istočna Ilidža” sudario sa šleperom.

Vezane vijesti:

Italija: Poginuo suvozač, povrijeđena 22 učenika! (FOTO)

– Cijeli dan sam ovdje sa djecom. Bilo je hospitalizovano 22 djece, još dvoje je ostalo, ali očekujem da će i oni biti pušteni, jer je riječ o lakšim tjelesnim povredama. Oni će, najvjerovatnije, večeras nastaviti put – rekla je Martinčevićeva.

Ona je dodala da je planirano noćenje u Italiji, te da se djeca vjerovatno sutra vraćaju u BiH.

– Autobus koji treba da ih vozi krenuo je iz BiH – kaže Martinčevićeva.

Ona je još jednom napomenula da niko od povrijeđenih nije životno ugrožen.

– Nažalost, jedna osoba je poginula. Kada je riječ o transportu stradalog, potrebni su određeni dokumenti. Konzulat je uključen, porodica mora da dođe da preuzme tijelo, sve ide nekim svojim tokom – navela je Martinčevićeva.

Učenici Srednjoškolskog centra “Istočna Ilidža” vraćali su se sa ekskurzije iz Španije, a rano jutros kod italijanskog grada Breša dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovao jedan od autobusa koji je prevozio učenike.

U ovoj nesreći, čiji uzrok još nije utvrđen, poginuo je suvozač u autobusu.

Direktor Srednjoškolskog centra “Istočna Ilidža” Branka Kovačević ranije je izjavila da roditelji sve informacije o stanju djece mogu saznati od zamjenika direktora ili pedagoga Srednjoškolskog centra Istočna Ilidža.

Ona je zahvalila za podršku koju su učenici i profesori dobili od zvaničnika Republike Srpske.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA