Iphone 8 ima fabričku grešku

555

Kompanija Apple je objavila da neki Iphone 8 telefoni imaju fabričku grešku, koja može da dovede do različitih problema u radu.

Iako nije u pitanju česta pojava, primjećeno je da neki modeli koji su prodati između septembra 2017. godine i marta ove godine imaju problem sa matičnim pločama.

Zato je kompanija odlučila da otvori “Logic Board Replacement Program”. Prema riječima zvaničnika iz Applea, u pitanju je samo mali procenat ovih telefona koji su se u prodaji našli u prvih šest mjeseci nakon izbacivanja na tržište. Ti telefoni imaju fabrički defekt, koji može da dovede do restartovanja, zamrzavanja ili nemogućnosti uključenja.

Problem je uočen samo na Iphone 8, ne i na Iphone 8 plus modelima. Vlasnici telefona mogu da provjere na sajtu kompanije da li se njihovi uređaji nalaze u ovoj grupi.

Ukoliko je to slučaj, Apple će uređaj zamijeniti besplatno. Pri tome, potrebno je obratiti pažnju, da ako na telefonu postoje neka fizička oštećenja (na primjer slomljen ekran), ona moraju da budu popravljena (po regularnom cjenovniku), prije nego što se izvrši zamjena telefona.

Akcija će trajati dok ne istekne tri godine od početka prodaje Iphone 8, a korisnicima kojima se zamijene telefoni neće se produživati garancija.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA