“Incko u službi muslimanskih interesa”

520

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je visoki predstavnik u BiH Valentin Incko u službi muslimanskih nacionalnih interesa u BiH.

Povodom izjave Incka za “Blumberg” da svaka ideja da Srebrenica ne bude dio BiH mora biti zaustavljena i da su Bošnjaci vrlo strpljivi, ali da bi to bio povod za rat ako bi Srebrenica postala dio strane teritorije, Dodik je rekao da je Inckova uloga da čuva muslimanske nacionalne interese u BiH.

– U Srebrenici su stradali Bošnjaci i Srbi, a stradanje je gotovo jednako. Razlika je samo što je stradanje Bošnjaka koncentrisano u kraćem periodu, a Srba u tri godine – rekao je Dodik novinarima u Šargovcu kod Banjaluke.

On je podsjetio da je u kontinuitetu vršen zločin nad Srbima, što Incko nikada nije pomenuo, niti želio da vidi činjenice:

– Kada govorimo o korupciji u BiH, onda su visoki predstavnici najviši vid korupcije. Nekadašnji visoki predstavnik Pedi Ešdaun je kupio kuću od muslimana za 100 000 maraka, a kada je odlazio prodao je istim ljudima za 1,5 miliona KM, što je bio dogovor da ga isplate na taj način. Moguće je da će se i Incko pojaviti u nekom ovakvom obliku.

Dodik je istakao da je Srebrenica u sastavu Republike Srpske:

– Činjenica da Incko o Srebrenci priča na taj način, govori da oni razgovaraju i promišljaju o mogućem raspadu BiH. Inače, zbog čega bi to govorio. Ako je ta neka varijanta koja će se destiti, Srebrenica je u sastavu Srpske i tu će i ostati – zaključio je Dodik.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA