“Gorenje” proizvodnju seli u Valjevo!

606

Kompanija “Gorenje” od 1. januara naredne godine proizvodnju svih frižidera i posebnu liniju ugradnih frižidera preseliće iz slovenačkog Velenja u Valjevo.

– Sa kompanijom “Hisens grup” kao većinskim vlasnikom očekuje se proširenje proizvodnih kapaciteta do milion dodatno proizvedenih frižidera, što otvara prostor i za upošljavanje 200 do 300 novih radnika – navodi portal “e-Kapija”, pozivajući se na sagovornika iz “Gorenja”.

Kako navode, sa kineskim “Hisensom” se očekuje i pristup novim tržištima i novim distribucionim kanalima, kao i podsticaj razvoju novog proizvodnog portfolija.

Prema ranijim informacijama iz medija, prodaja slovenačkog “Gorenja” Kinezima ne bi trebalo da zabrinjava oko tri hiljade zaposlenih u Srbiji.

Kako su ranije rekli u sjedištu “Gorenja” u Sloveniji, zaposlene u njihovim fabrikama u Srbiji očekuju promjene na bolje, proširenje proizvodnje i nova zapošljavanja.

Kako navode pojedini mediji, čelnici “Gorenja” su tražili od nadležnih u Srbiji informacije o potrebnim dozvolama za dogradnju fabrike u Valjevu.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA