Glumica otkrila zašto je ćutala o silovanju

798

Američka glumica, voditeljka i manekenka Padma Lakšmi (48) otkrila je u kolumni zašto je ćutala o tome da ju je kao maloljetnu silovao muškarac.

– Kada sam imala 16 godina zabavljala sam se sa muškarcem kojeg sam upoznala u Puente Hilsu u predgrađu Los Anđelesa. Radila sam u jednoj radnji poslije škole. I on je radio u blizini. Došao bi do mene, sav uglađen i često bi flertovao sa mnom. U to vrijeme je studirao i imao 23 godine. Kada bi me dovezao kući poslije sastanka, došao bi u moju kuću i pričao sa mojom majkom. Bili smo intimni, ali je znao da sam nevina i da nisam bila sigurna kada ću biti spremna na seksualni odnos – rekla je ona.

U novogodišnjoj noći, samo nekoliko mjeseci od kad su počeli da se zabavljaju, on ju je silovao.

Lakšmi je otkrila da se u jednom trenutku osjećala kao da je ona kriva za to što joj se dogodilo, te da razumije zašto žene ne prijavljuju seksualne napade.

Kaže da je odlučila u javnosti da govori o svom slučaju, nakon što su dvije žene optužile kandidata za američki Vrhovni sud Breta Kavanova za seksualno zlostavljanje.

– Kristin Blejzi Ford rekla je da se Kavano popeo na nju, pokrio joj usta rukom, pokušavši da je siluje dok su još bili u srednjoj školi. Debora Ramirez je rekla da je pokušao to isto kada su bili na fakultetu – rekla je Lakšmi.

Inače, kao i što mnoge druge stvari komentariše, američki predsjednik nije mogao da prećuti i odgovori na optužbe protiv Kavanoa. Donald Tramp je putem Tvitera komentarisao slučaj sudije Kavanoa.

– Ako je napad (na doktorku Kristin Blejzi Ford) bio onoliko oštar koliko ona tvrdi, ne sumnjam da bi ga ili ona ili njeni roditelji prijavili policiji. Tražim da ona donese te prijave kako bismo mogli da saznamo datum, vrijeme i mesto – napisao je.

Glumica je stala na stranu doktorke i objasnila da razumije zašto ranije nije ništa učinila.

– Predsednik Tramp je napisao da bi doktorka Ford prijavila napad policiji u slučaju da je ono što je rekla istina. Međutim, razumijem zašto bi obe žene te informacije držale za sebe svih tih godina bez uključivanja policije. Ja sam godinama radila istu stvar – napisala je Lakšmi.

Pojavila se u međuvremenu i treća žena žena koja kandidata za sudiju američkog Vrhovnog suda Breta Kavanoa optužila za seksualno uznemiravanje 80-ih godina prošlog vijeka. U saopštenju na tri strane, koje je dostavljeno Odboru za pravosuđe američkog Senata, Džuli Svetnik iz Vašingtona detaljno je opisala da je, dok je bila student, prisustvovala na više od 10 kućnih zabava održanih od 1981. do 1983. godine na kojima je Kavano bio prisutan, a na kojima su, prethodno onesposobljene, djevojke grupno silovane.

Lakšmi, koja je voditeljka televizijske emisije “Top Chef” je potom otkrila da se kao tinejdžerka viđala sa jednim muškarcem, sa kojim je otišla u njegov stan u novogodišnjoj noći, nakon što su oboje zaspali. Kada se probudila, on je bio na njoj.

– Pitala sam ga šta radi, a on je rekao da će me boljeti samo nakratko. Urlala sam i molila da mi to ne radi – piše Lakšmi i dodaje da ju je muškarac poslije odvezao kući.

Bila je u šoku.

– Nisam to prijavila. Ni svojoj majci, ni svojim prijateljima, ni policiji – kaže ona.

Nakon napada je imala osjećaj da je ona kriva za napad.

– U 80-im godinama prošlog veka nismo imali terminologiju za silovanje koje se desi tokom sastanka s dečkom. Zamišljala sam šta bi mi odrasli rekli: “Šta si uopšte tražila u njegovom stanu?”.

Trideset i dvije godine kasnije Lakšmi kaže da ništa ne može da dobije time što je progovorila, ali da svi mogu puno toga da izgube ako na “svjedočenje o seksualnom napadu stavimo vremensko ograničenje”.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA