Fudbal3: Djecu na Jahorini obučava mladi trener Arsenala

429

Projekat pod nazivom “Prva Fudbal3 obuka u Bosni i Hercegovini”, održava se tokom ove sedmice na Jahorini.

Riječ je o projektu koji realizuje “Genesis Project” u saradnji sa nevladinom organizacijom “FundLife”, koja je svjetski lider u korištenju sporta kao instrumenta za društveni uticaj.

Učesnici obuke su djeca, od 11 do 14 godina, učenici ,,dvije škole pod jednim krovom” iz opština Busovača, Jajce i Vitez u Srednjobosanskom kantonu.

Zahvaljujući finansiranju Ambasade SAD-a u BiH, “Genesis Project” realizuje projekta “Football3 za mir – Fudbal kao oružje društvene promjene i razvoja mladih ljudi”.

NVO “FundLife” je član FIFA-inog programa društveno odgovornog poslovanja pod nazivom “Fudbal za nadu” i djeluju pod pokroviteljstvom UEFA Fonda za djecu. “FundLife” će djelovati kao partner u projektu i pružiti “Genesis Project”-u obuku i savjetodavne usluge koje će omogućiti da se djeca iz Bosne i Hercegovine upoznaju sa Fudbal 3 metodologijom.

S obzirom da je fudbalski klub Arsenal iz Londona partner “FundLife”-a, djeca će dobiti najbolje iz fudbalske prakse. Obučavaće ih Etienne Digout, mladi i strastveni fudbalski trener koji dolazi direktno iz Arsenala.

Naučiće i osnovne principe liderstva i izgradnje mira uz pomoć tima “Genesis Project”-a ojačnog u ovom projektu sa Markom Kasićem, osnivačem “Fundlife”-a.

Tokom trajanja projekta, ukupno će biti obučeno 24 djece i 16 nastavnika i predstavnika stručne službe škole.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA