FINA kup: Srbija danas protiv Južnoafričke Republike

488

U kakvom god sastavu igrali, cilj vaterpolista Srbije je uvek isti – medalja. Jer, oni su svjetski i evropski šampioni. Tako je i ovog puta na FINA kupu koji danas počinje u Berlinu i traje do 16. septembra, bez obzira na to što je trofejni selektor Dejan Savić prilično izmijenio sastav sa posljednjeg EP u Barseloni, gdje su “delfini” odbranili zlato.

Ali, i rivali žele da sa trona skinu nerprikosnovenu generaciju. Današnji prvi rival Južnoafrička Republika (15.45) ne bi trebalo da predstavlja veću prepreku za “delfine”, ali će, zato, SAD i Hrvatska biti i te kako opasni protivnici.

– Naš glavni cilj je plasman u polufinale. Želimo da na djelu vidimo naš tim, iz kojeg će neki igrači biti na IO u Tokiju 2020, a drugi su kandidati za 2024. Naravno, tradicija obavezuje i ako nam se ukaže šansa za medalju, pokušaćemo da je osvojimo – ističe selektor Savić.

Vaterpolisti su protekle sedmice sparingovali u Beogradu sa Hrvatima, za koje mnogi tvrde da su i glavni kandidati za zlato u Berlinu, dok Amerikanci imaju talentovan i perspektivan tim, koji uvijek protiv naših pruža maksimum.

A, selektor Savić na Svjetskom kupu računa na: Dimitrija Rističevića, Lazara Dobožanova, Dušana Mandića, Nikolu Jakšića, Viktora i Strahinju Rašovića, Radomira Drašovića, Sava Ranđelovića, Nemanju Vica, Đorđa Lazića, Ognjena Stojanovića, Mateju Asanovića i Gavrila Subotića.

GRUPA 1

Utorak:
Australija – Japan (19.00),
Njemačka – Mađarska (20.30)

Srijeda:
Australija – Mađarska (16.00)
Njemačka – Japan (20.30)

Četvrtak:
Mađarska – Japan (19.00)
Njemačka – Australija (20.30)

GRUPA 2

Utorak:
Srbija – JAR (15.45)
Hrvatska – SAD (17.15)

Srijeda: Srbija – SAD (17.30)
Hrvatska – JAR (19.00)

Četvrtak:
Srbija – Hrvatska (16.00)
JAR – SAD (17.30).

U nokaut-fazu idu sve selekcije: četvrtfinale je u petak, polufinale u subotu, a finale u nedjelju.

Besplatnu aplikaciju portala SrpskaCafe preuzmite ovdje.

NEMA KOMENTARA